13 mai nu e cu ghinion: peste 1000 de rideri sunt asteptati la Maratonul Vinului

499

Maratonul Vinului ( MARVIN) a ajuns la a saptea editie. Nu isi propune sa vada cine „duce” cel mai mult la bautura :)( poate doar dupa concurs – AFTER CONTEST), ci cum va descuracati pe dealurile din apropierea localitatii Urlati, judetul Prahova. Concursul este organizat de BikeXpert Racing Team. Nu exista limita de participanti.  Taxa de inscriere este de 65 de lei…, pana duminica.

PROBA LUNGA: 54 de km

Maratonul Vinului este primul concurs Mountain Bike cu scop caritabil din Romania. In acest an MARVIN va avea loc Sambata 13 Mai 2017 în localitatea Urlaţi din judeţul Prahova, printre dealurile, podgoriile şi cramele din zonă. Startul se va da la ora 10 dimineata pentru copiii mici si o ora mai tarziu pentru adulti si copiii mai mari.

Cursa este de tip XCO şi constă în mai multe tururi de aprox. 18 km. Pe lângă cele două trasee competitive de 36km (2 ture) şi 54km (3 ture), ca şi la editia de anul trecut participanţii pot opta şi pentru o a treia variantă: o singură tură de 18km, fără cronometraj şi fără podium, recomandată cicliştilor mai puţin experimentaţi.
Si anul acesta copiii vor avea traseelor lor. Copiii mici vor participa pe un traseu de circa 4 km, special amenajat în împrejurimile orasului Urlaţi şi prin gradina conacului Bellu, în timp ce copiii mari vor putea lua startul pe tura de 18 km.

Organizatorii propun si in 2017 un tur de 10 km, fără taxă de participare, accesibil tuturor: copiilor, părinţilor sau bunicilor.  Încă din primul an, Maratonul Vinului a dorit să îmbine promovarea ciclismului ca stil de viaţă sănătos şi ecologic cu acţiunea caritabilă, donând o parte din profitul obţinut de pe urma evenimentului Fundatiei Bucuria Ajutorului din Urlati.