„24 de ore pentru un zambet”: efort extrem pentru caritate

541

    Evenimentul sportiv caritabil „24 de ore pentru un zambet” a fost lansat in anul 2012! István Szokolszky l-a lansat cu scopul de a aduna fonduri pentru achizitionarea de echipamente medicale/consumabile pentru sectia de oncologie pediatrica a Spitalului Gavril Curteanu din Oradea. Istvan este un  sportiv de anduranta (4xIronman, 2xDublu Ironman), antrenor de triatlon si vicepresedinte al ASC XTERRA BIHOR SPORT.

Ionut Pop Gabriel a pedalat peste 800 de kilometri la „24 de ore pentru un zambet”

Pop Ionut Gabriel a raspuns prezent la apelul lui István Szokolszky si s-a dedicat  evenimentului „24 de ore pentru un zambet”. „Iubesc sa fac fapte de caritate si iubesc copiii. Vreau sa dau inapoi sportului ceea ce imi ofera” –Pop Ionut Gabriel (un tanar triatlonist de distanta olimpica). Pentru prima data din 2012, benzile de alergare au fost complet ocupate pe durata celor 24 de ore. A fost „inghesuiala” mare si la biciclete.

Alergare, 24 ore: Istvan Szokolzsky (Oradea)– 130,5 km (cu dureri la genunchi)  Bicicleta, 24 ore: Pop Ionut Gabriel (Bistrita) – 809 km – sportiv care nu a pedalat mai mult de 100 km niciodata inainte de eveniment.Pop Ionut Gabriel -Alearga Pedaleaza Doneaza

Kilometri parcursi in total: 2574 km pe bicicleta, 578 km pe benzile de alergare. Total 3.152 km.

 Mara Morosan (Timisoara), una dintre cele mai bune ultramaratoniste din Romania a raspuns de asemenea la „24 de ore pentru un zambet” . Mara a alergat 99 de kilometri in 12 ore si a adus donatia oferita de Medlife in servicii(in valoare de 1.500 RON). Daniel Dumitrascu (Timisoara), alergator, ultramaratonist a alergat 70 km in 6 ore si 30 de minute. Daniel a venit cu donatii adunate de la prieteni si colegi in valoare de 1.150 RON. Elek Keller (Ungaria) pompier, triatlonist, ultramaratonist din Püspökladány, a alergat 3 ore si a adus donatii stranse de la colegi si prieteni din Ungaria.
In proiect evenimentul „24 de ore pentru un zambet”  este prevazut sa ajunga la nivel national. La a VI-a editie a evenimentului „24 de ore pentru un zambet” s-au adunat 28.800 RON, din care 24.000 RON sunt donatii in bani, iar 4.800 RON sunt produse sau servicii.

Pop Ionut Gabriel a bifat 8 luni intense cu antrenamente.

„M-am antrenat zilnic, cu exceptia zilelor de sambata. Atunci fac pauza pentru recuperare. Din mai pana in decembrie am facut sacrificii. Dupa munca m-am antrenat in fiecare zi cate 2-3 ore. Sunt un triatlet incepator. Am doar 2 triatloane olimpice. Primul montan si primul pe asfalt. Regret ca inca nu am fost pe podium, dar la anul, acesta e obiectivul principal. Ma axez pe triatlonul olimpic si vreau sa merg la 5-6 concursuri unde imi doresc sa scot sub 2 ore”.

Autor:Ovidiu Petenghea