3 romani au „imblanzit” cel mai dur triatlon extrem din lume: ICON

289

ICON Livigno Xtreme este triatlonul „imblanzit” de trei romani in 2019. Este poate cel mai dificil concurs de acest gen din lume. Totul este la superlativ in ceea ce priveste dificultatea probelor. „Fiecare concurs din cadrul Xtri are personalitatea lui. Asta imi place. Toate sunt diferite. Dar ICON este dublu ca dificultate fata de celelalte” a declarat Dragos Georgescu pentru aimx.ro.

Dragos Georgescu, Sorin Boriceanu si Stefan Anastasiei sunt romanii care au „imblanzit” Icon-ul la a patra editie din istorie a concursului

Dragos Georgescu a terminat al patrulea triatlon extrem din cariera, al doilea din acest an, dupa CeltMan. E „calit” in astfel de competitii dure. Dragos a terminat pe locul 55 din cei 99 de concurenti care au reusit sa ajunga la finish si a primit tricoul alb. Timpul sau a fost de 18 ore, 26 de minute si 56 de secunde. „Bicicleta te omoara efectiv. Muncesti pentru fiecare metru. Este cea mai frumoasa proba, dar si cea mai dificila” spune Dragos. Sportivii traverseaza mai multe trecatori (Forcola Pass, 2315m, Bernina Pass,2323m sau Fuorn Pass 2149m). Se ajunge pana pe al doilea cel mai inalt pas din Europa: Stelvio (2757 de metri – in niciun alt triatlon extrem din lume nu se urca la proba de bicicleta la o astfel de altitudine). 

Si inotul se tine la cea mai inalta altitudine din lume pentru un triatlon extrem, iar finishul la alergare e la o altitudine de 3000 de metri.

„Cine face Icon-ul trebuie sa fie constient ca acest concurs te „termina” de mai multe ori. Ai caderi psihice regulate. Nu e nimic ciudat sa simti ca nu mai poti. Iar daca nu ai nutritia perfecta nu ai cum sa reusesti sa ajungi la finish” a mai spus pentru aimx.ro Dragos.

Dragos Georgescu a parcurs proba de bicicleta, 195 de kilometri, cu 4500 de metri diferenta de nivel, in 9 ore si 32 de minute

„Inotul este intr-o apa rece, pe intuneric, iar cu cat te indepartezei de mal cu atat e mai rece. Fiecare concurent avea un bat fosforescent si doar dupa astfel de luminite te puteai ghida. E imposibil sa tii o trasa ideala si iesi din apa cu multi metri in plus. Toate concursurile au si o linie mai dreapta, plata. Aici e doar catarare si coborari” spune Dragos, completat de Alina, sotia sa, care a facut parte din stafful sau. „La bicicleta, doar cand vezi cat de mare e diferenta de nivel pare imposibil de facut proba. Spui clar ca nu se poate.”

”Setarea psihica e la fel de importanta ca si forma fizica. Ajungi la epuizare de cel putin 3,4 ori. Si atunci psihicul trebuie sa intervina si SA te duca mai departe. Pregatirea fizica tine intr-un astfel de concurs maxim 3 sferturi din cursA. Apoi,inevitabil, corpul cedeaza si CONCURSUL trebuie dus cu mintea”- Dragos Georgescu pentru aimx.ro

ICON-ul se lasa greu „imblanzit”. Alergarea este si ea o nuca tare. „Ultimii 10 kilometri au fost cei mai grei pe care i-am facut in viata mea. Sunt criminali. Urci in 4 labe, iar traseul pleaca de la 1800 de metri si urca pana la 3000”.

Sorin Boriceanu si Stefan Anastasiei au participat si in 2018 la ICON, dar nu au reusit sa ajunga la finish. Atunci, in conditii meteo extreme si dupa un efort incredibil singurul roman care a trecut linia de sosire a fost Razvan Staicu. Atat Sorin, cat si Stefan si-au luat revansa. Sorin a fost cel mai bine clasat roman la concursul care a avut loc in week endul trecut: locul 29, in 17 ore si 10 minute, iar Stefan a terminat pe locul 94 in 19 ore, 40 de minute si 45 de secunde.

VIDEO: CUMPLITA PROBA DE BICICLETA DE LA ICON:

Autor: Vlad Lucian Arhire