3 romani pe podium la un „vertical” de 4,2 kilometri in Italia

683

 

 2 iunie. Nordul Italiei. Regiunea Bergamo. Peisaj de poveste. 4 romani sunt la startul competitiei Orobie Vertical. 3 dintre ei vor incheia cursa pe podium. Se pleaca la un interval de 20 de secunde. Mai intai fetele , apoi baietii. Denisa Dragomir si Ingrid Mutter fac legea la feminin, iar baietii ocupa locurile 2 prin Gyorgy SZABOLCS, respectiv 6 prin Viorel Palici.

” Cvartetul roman, cel mai puternic de la Orobie Vertical”

Orobie Vertical este o cursa fulger de doar 4,2 kilometri, dar cu o diferenta de nivel de 1100 de metri. Primul kilometru este pe asfalt, apoi incepe urcarea abrupta, inclusiv prin padure. Vremea a fost cu „toane”: caldura excesiva la start si ploaie spre final.

Denisa Dragomir s-a impus la feminin cu timpul de 50 de minute si 42 de secunde.

” Am participat pentru prima data la aceasta cursa. Nu prea sunt eu cu genul acesta de competitii, de tip VERTICAL, dar a mers bine. Nu e un stres in plus ca nu stii unde se afla concurenta avand in vedere ca nu se pleaca in grup. Fiecare isi face cursa. Eu am dat tot ce am putut si ma bucur ca am castigat.” – Denisa Dragomir ( foto )

Denisa Dragomir a ajuns, cu victoria de la Orobie, la al 5-lea succes din 2017 in afara granitelor tarii ( 4 curse in Italia si una in Spania). La 55 de secunde in spatele Denisei a venit o alta alergatoare de succes din Romania, Ingrid Mutter. „Este prima oara cand venim la aceasta competitie. A fost destul de cald la inceput. Pe baieti i-a prins ploaia. Mi-a placut foarte mult traseul. A fost interesant ca eu si Denisa am plecat la distanta de 2 minute si 20 de secunde astfel ca au fost mai multe concurente intre noi. N-am stiut in niciun moment cum ne situam. Nu ne-am vazut deloc pe traseu. Fiecare a tras cat a putut” , a spus pentru aimx.ro, Ingrid.

    Palici: ” Nici mie nu-mi vine sa cred ca am mers asa slab”

Si la masculin Romania a fost reprezentata de doi dintre cei mai valorosi alergatori montani : Viorel Palici si Gyorgy SzabolcsCei doi s-au „luptat” cu alti 138 de concurenti.

„Ma asteptam sa castig. Am avut insa ceva probleme cu depasirile. Pe urcus poteca este doar de o singura persoana si nu toti se feresc. Pana in varf ai de depasit pe langa concurenti si turisti si daca nu iti fac loc mai poti pierde o secunda, doua. „Vertical-ul” este una din cursele mele preferate. Traseul a fos frumos. Caldura la start si la final ploaie „ a detaliat Szabolcs, ocupantul locului 2.

Szobi ( foto) a venit pe doi, la mare bataie cu unul din favoritii competitiei Fabio Bazzana, care a ocupat in final pozitia  a treia, la doar o secunda in spatele romanului.

” Pe ultimii 500-700 de metri auzeam in spatele meu incurajarile suporterilor pentru Bazzana si asta m-a facut sa trag si mai tare, dar nu suficient sa termin pe primul loc. Au un farmec aparte aceste curse in care nu stii niciodata pe ce loc te afli si trebuie sa tragi tare sa fii sigur ca vii in fata” a concluzionat Szobi.

Locul 6 a fost ocupat de Viorel Palici, putin dezamagit insa de modul cum a alergat: ” Astazi nu m-am simtit deloc bine . De la start si pana in padure a fost foarte cald si pur si simplu am simtit ca nu merge. La un moment dat favoritul a trecut pe langa mine si nu am avut niciun fel de reactie. Am simtit ca nu merge si am zis ca nu are rost sa mai trag la intensitate maxima. Nici mie nu imi vine sa cred. La mine e si o lipsa de odihna si iti dai seama cu adevarat de-abia in cursa”, a declarat pentru aimx.ro Viorel Palici.

Toti cei 4 romani au alergat pentru clubul italian Valetudo Skyrunning, iar sambata, 3 iunie vor lua startul intr-o cursa de 22 de kilometri langa oraselul Lecco.

Podium feminin:

1. Denisa Dragomir           00:50:42

2. Ingrid MUTTER (foto)      00:51:37

3. Pe Graziana                  00:53:57

Clasament masculin:

  1. Da Col Manuel             00.41.08
  2. Gyorgy Szabolcs          00.41.37
  3. Fabio Bazzana             00.41.38

…………………………………………………

6. Viorel Palici      (foto)     00.44.06

Credit Photo: Denisa Dragomir, Orobie Vertical Facebook