400 metri: Radu Cristian din nou printre protagonisti

741

400 metri  este proba favorita a lui Cristian Radu. A inceput sezonul cu o victorie la etapa de Campionat National. Timpul: 48,58 in fata rivalilor Branzea si Nastase. In 2017 a inceput cu 48,95 pentru victoria sportivului  de la CSM Ploiesti in fata lui Sebastian Mihai Ursachi (CS Stiinta Municipal Bacau), 49.70 la finish. Rezultatul a fost inregistrat in prima zi a etapei inaugurale a Campionatului National de atletism, la sala din cadrul Complexului Sportiv National ”Lia Manoliu” din Bucuresti.

Radu Cristian a inceput 2018 la Cupa RMA, cu 400 metri alergati in 48,60.

Atletul cu dubla legitimare Csm Ploiesti/CS Petrolul Ploiesti l-a intrecut pe Brinzea Alexandru Matei (CS Olimpia Bucuresti). Alexandru a terminat dupa 49.84. In top patru au fost si Dobrica Denis de la CSM Pitesti cu 50.29 si Andonii Constantin. Atletul de la CSM Ploiesti a terminat in 50.39.

„Cursa a fost una buna pentru startul sezonului. Am obtinut un timp bun. Imi da incredere pentru urmatoarele competitii importante.  Tempoul primului 200(prima parte) a fost cu cateva sutimi mai tare decat ar fi trebuit. Au fost afectati astfel ultimii 30 de m ai cursei in oarecare masura. Pe prima parte (200m.) este foarte importanta strategia. Oricare 5-10 sutimi conteaza foarte mult. Am simtit ca am tras prea tare prima parte. Dupa finalul cursei am simtit ceva mai multa neplacere. Sper ca la urmatoarele competitii, la Campionatul National, sa termin in 48.00-48.10. Vreau sa imbunatatesc recordul personal.”400 metri, din nou Radu Cristian printre protagonisti. De la Nationale spre Campionatul European

400 metri reprezinta o provocare solicitanta pentru Radu Cristian inca din prima luna a anului.

Sportivul nascut pe 21 Decembrie 1996 ataca hotarat Campionatul National ce va avea loc in 3-4 februarie. Primul obiectiv international pentru Cristian este Campionatul Balcanic de seniori de la Istanbul. Sezonul de sala este o buna pregatire pentru cel de aer liber, mai ales  pe plan psihic si moral, dar si pentru invatarea fiecarui tempo de cursa.

„Ca obiective pe termen scurt am castigarea Campionatului National de seniori cu un timp sub 48 de secunde.  La Istanbul, la Balcaniada vreau  o clasare in primii 3 cu un rezultat de 47.30 sau 47.40.”

Obiectivul la 400 metri, pe termen lung pentru, Radu Cristian vizeaza intrecerea continentala de la vara din Germania.

„Imi doresc calificarea la Campionatul European de seniori de la Berlin si o calificare in semifinalele probei de 400m cu ceva noroc si un timp de 46.20.”

Credit foto Nea Dan

Autor: Ovidiu Petenghea