50 de km mars: Narcis Mihaila vrea sa faca record personal la Campionatul Mondial de la Londra

729

  Narcis Mihaila:   ” Vreau sa cobor chiar sub 3 ore si 58 de minute”

  Duminica dimineata la ora 9.45, ora Romaniei, este programata proba de 50 de km mars a Campionatului Mondial de Atletism de la Londra. Doi romani vor fi la start: Narcis Mihaila si Alin Stirbu, de la clubul Universitatea – CSM Resita. Narcis isi doreste enorm sa realizeze cel mai important rezultat al carierei. In urma cu un an, la Jocurile Olimpice de la Rio oprea cronometrul la 4 ore, 2 minute si 46 de secunde. A alergat constant, a pus in aplicare strategia gandita cu antrenorul sau Octavian Mazaran si a incheiat pe un incredibil loc 31.
       La Londra isi propune sa coboare sub 4 ore: „Ma simt destul de bine. Sunt putin molesit din cauza vremii. Este destul de urat si ploua, iar temperatura este undeva in jur de 18-20 de grade. Mie imi place sa fie si putin soare. Daca totul decurge cum trebuie vreau sa cobor sub 4 ore, chiar poate sub 3 ore si 58 de minute. Pentru aceasta cursa m-am pregatit tot anul”, a declarat Narcis pentru aimx.ro 
       Dupa Jocurile Olimpice, Narcis a mai alergat o singursa cursa oficiala de 50 de kilometri: cea in care a iesit Campion National, in octombrie 2016. Atunci nu a fortat si a incheiat cei 50 de kilometri in 4 ore, 28 de minute si 11 secunde. Pe locul 2 s-a clasat Alin Stirbu cu 4 ore 34 de minute si 32 de secunde.

 

      Proba de 50 de km mars are loc pe un traseu suberb

Traseul ales de organizatori este unul cu incarcatura istorica. Marsaluitorii vor alerga in St. James’s Park, pe o bucla de 2 doi kilometri intre Palatul Buckingham si Aldmiralty Arch. Vor parcurge de 25 de ori aceasta distanta, iar spectatorii vor fi astfel partasi la aproape tot ceea ce se intampla in cea mai cumplita proba a atletismului.

La Jocurile Olimpice Londra 2012 in aceeasi locatie a avut loc finish-ul probei de maraton.