5 medalii castigate la Campionatele Balcanice! Timpau analizeaza evolutia atletelor

320
5 medalii castigate la Campionatele Balcanice! Timpau analizeaza evolutia atletelor

5 medalii castigate la Campionatele Balcanice au fost plusul intrecerilor din Turcia pentru delegatia Romaniei in acest an. Sportivii tricolori medaliati cu argint la Istanbul au fost: Alexandru Iconaru (60m garduri), Marian Petreu (triplusalt), Talida Sfarhgiu (1.500m), Georgiana Spiridon (3.000m) si Diana Ion (triplusalt).

5 medalii castigate la Campionatele Balcanice ! Elena Erzilia Timpau e multumita de evolutia Talidei Sfarghiu. Declaratie in Exclusivitate pentru AIMX!

5 medalii castigate la Campionatele Balcanice! Timpau analizeaza evolutia atletelor”Fetele pe care le antrenez au concurat la o categorie mai mare de varsta. Rezultatul obtinut de Talida la Istanbul imi da incredere si pentru Festivalul Olimpic European. Sper sa prindem o finala europeana. Tinand cont de talentul, perseverenta ei sunt sigur ca Talida se va evidentia. Madalina Sarbu aleraga 3000 de metri. Sper ca pana in vara sa-si faca baremul pentru Festivalul Olimpic European la 3000 de metri. Talida va concura la 1500 de metri. Madalina are mai putini ani de pregatire decat Talida. In atletism se fac foarte multe sacrificii. Noi nu avem Liceu Sportiv la Campulung Moldovenesc. Fetele invata 6, 7 ore! Nu au regim special ca la un Liceu Sportiv.” –Elena Erzilia Timpau

Antrenoarea Talidei Sfarghiu, Elena Erzilia Timpau a evidentiat si evolutia Georgianei Spiridon.

” Este o sportiva de la Iasi, este mai mare decat Madalina cu trei ani. Speram ca si Madalina Sarbu va reusi sa urce pe podium. Consider ca la Istanbul, Talida a fost cea mai aproape de medalia de aur la Campionatele Balcanice. Talida este nascuta in 2003 si a concurat impotriva unor adversare cu doi ani mai mari. Ea a alergat 9.49!” – Elena Erzilia Timpau

Antrenoarea Elena Erzilia Timpau isi pregateste in continuare echipa pentru Campionatul National de Juniori 1 de la Bucuresti. Dupa intrecerile din aceasta luna, in martie urmeaza Campionatele Nationale de Juniori 2. Va urma Campionatul National de Cros si selectia pentru Festivalul Olimpic European. FOTE va fi in Azerbaijan in iulie.

Autor: Ovidiu Pețenghea