Navigheaza spre Caraibe!5 romani si-au petrecut noaptea de Revelion in mijlocul Atlanticului

453

    Noaptea dintre ani i-a prins pe 5 romani in mijlocul Oceanului Atlantic. Sorin Drugan navigheaza singur pe velierul sau „batran” de 40 de ani. Ceilalti 4 sunt Vasile Osean, Andrei Rosu, Ionut Olteanu si Marius Alexe. Participa cu ambarcatiunea cu vasle Maria la una din cele mai dure curse de canotaj din lume: Talisker Whisky Atlantic Challenge

Traseul lui Sorin Drugan pana la 1 ianuarie 2018
Traseul si pozitia lui Sorin Drugan in data de 1 ianuarie 2018

Sorin Drugan se afla singur pe velierul sau in mijlocul Atlanticului. Si-a propus sa ajunga in Caraibe. A plecat la finalul lunii septembrie din Mangalia. „Atacul” final l-a dat din Gibraltar, stat pe care l-a parasit pe 2 decembrie. Destinatia: o insula din Caraibe. In varsta de 62 de ani Sorin Drugan are o vasta experienta. In acest moment a dat de trade-windsuri, vanturile care il imping spre Vest. Ambarcatiunea sa are doar 7 metri lungime. Sorin Drugan ar fi al doilea roman din istorie care reuseste traversarea solitara a Oceanului Atlantic .

Romanii de pe ambarcatiunea cu vasle Maria continua si ei drumul spre Antigua. Au parcurs deja aproape 2000 de kilometri, în cele 18 zile de la startul competiției. Continua sa se afle pe locul 12 la general si pozitia a 9-a la categorie.

Autor: Vlad Lucian Arhire