6 medalii castigate la Poznan de Romania la Europeanul de Canotaj

71
6 medalii castigate la Poznan de Romania la Europeanul de Canotaj
Sursa Federatia Romana de Canotaj

6 medalii, dintre care patru de aur au castigat tricolorii prin echipajul de dublu rame feminin si masculin, la dublu vâsle feminin. Echipajul de opt plus unu feminin s-a impus de asemenea la Poznan.

6 medalii a castigat delegatia Romaniei la Campionatul European de Canotaj din Polonia.

Echipajul de dublu rame format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuş a câștigat titlul continental.

La dublu rame, Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc au fost cei mai buni.

6 medalii castigate la Poznan de Romania la Europeanul de Canotaj
Sursa Federatia Romana de Canotaj

Simona Radiş și Ancuţa Bodnar au devenit și ele campioane la Poznan.

Echipajul de opt plus unu feminin a avut cea mai buna evolutie. Au castigat: Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu si Daniela Druncea.

Medaliile de argint au fost castigate de echipajul opt plus unu masculin. Au concurat: Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc si Adrian Munteanu.

Medaliile de bronz au revenit la dublu vâsle categorie uşoară Ionelei-Livia Cozmiuc şi Gianinei-Elena Beleagă.

În luna septembrie, la Campionatul European sub 23 de ani România a cucerit 10 medalii. Tricolorii au obtinut 5 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz. Romania a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni la probele olimpice.

Au fost 5 titluri obtinute la Belgrad de echipajele Romaniei la dublu rame feminin , dublu rame masculin, la patru vâsle feminin, patru rame masculin si de echipajul 8+1 feminin.

Au fost 5 titluri si doua medalii de argint pentru Romania care a ocupat primul loc în clasamentul final pe naţiuni.

Medaliile de aur au fost obtinute de Estera Costina Beatrice Vîlceanu, Elena Diana Şuta la dublu rame feminin. A fost un succes obtinut cu un avantaj de peste 6 secunde față de sportivele din Franţa. La patru vâsle feminin România a învins Eveția. Patricia Cireş, Andrada Maria Moroşanu, Emanuela Ioana Ciotău și Adelina Vezeteu au câștigat titlul.

La ediţia din 2019 la Campionatul European de seniori, România a obţinut şase medalii, din care una de aur, patru de argint şi una de bronz.

Pe AIMX cititi aici si despre intrecerea Red Bull Outrun the Lift.