O americanca de 71 de ani stabileste un nou record mondial la maraton: 3:24:48

486

O americanca in varsta de 71 de ani stabileste un nou record mondial la maraton, la categoria de varsta 70 – 74 de ani. Jeannie Rice a terminat Maratonul din Berlin, de la sfarsitul lunii septembrie, in doar 3 ore, 24 de minute si 48 de secunde.

Americanca de 71 de ani sparge astfel recordul mondial stabilit tot de ea, anul trecut, la maratonul din Chicago, 3:27:50.

Jeannie Rice este mai rapida la 71 de ani, decat la 70, remarca presa americana. Jurnalistii amintesc cum, in 2018, americanca uimea toata comunitatea de alergatori dupa ce termina maratonul din Chicago in mai putin de 3 ore si jumatate.

Jeannie Rice are planuri mari pentru viitor. Vrea sa alerge inclusiv la Maratonul din Tokyo, in martie 2020.

Ea a declarat presei americane ca stie si unde trebuie sa lucreze pentru a fi mai rapida. „Sunt bucuroasa ca nu am spart recordul de 3:20. Imi da posibilitatea sa incerc anul viitor” – Jeannie Rice.

„Cand incerci sa alergi mai rapid la un maraton si Jeannie Rice, o bunica de 71 de ani, te intrece, te poti simti infrant sau inspirat” – The Wall Street Journal.

Insa, inainte de maratonul din capitala Japoniei, Rice va fi prezenta in ianuarie la un semimaraton din Florida, unde va incerca sa-si imbunatateasca recordul la categoria ei de varsta, 1:37:07. Acest record l-a inregistrat in august la un semimaraton din Ohio.

Jeannie Rice a descoperit alergatul la 35 de ani, cand a vrut sa dea jos cateva kilograme.

Nascuta la Seul, Coreea de Sud, Rice s-a mutat in Statele Unite la varsta de 19 ani. Pana acum a alergat la peste 1.000 de competitii, inclusiv la peste 100 de maratoane.
Americanca de 71 de ani se afla intr-o conditie fizica excelenta si spune ca nu se simte epuizata dupa un maraton. De altfel, in primele zile dupa cursa din Berlin, ea a iesit din nou la alergat. „Ma simt foarte bine” – Jeannie Rice.

Pe AIMX aflati ce au facut campionii nationali la orientare la stafeta mixtaAlex Blejdea si Andra Anghel! Detalii AICI!

Sursa foto: Facebook RUN’IX, Jeannie Rice

Autor: Valentin Chisoceanu