800 de metri: Cosmin Trofin alearga si castiga! Viseaza deja la Europene

764

Cosmin Trofin a inceput anul cu record si se gandeste deja la sezonul de intreceri in aer liber. Tinta lui Cosmin este Europeanul din aceasta vara.

CSA Steaua i-a avut pe cei mai rapizi atleti la 800 de metri, in prima etapa de sala a „Nationalelor” de la sala „Lia Manoliu” din capitala.

Cosmin Trofin s-a intrecut pentru victorie cu Nicolae Marian Coman.

„La prima cursa in sala din acest an  am reusit sa-mi fac record personal (in sala de la Bucuresti 1:51:38). Am abordat cursa pe cont propriu si a fost strategia potrivita.”

Cosmin Trofin are dubla legitimare. Concureaza pentru  CSA Steaua  si CSM Sfantu Gheorghe.

Atletul aniversat pe 9 Ianuarie are la 22 de ani o pofta fantastica pentru performanta.

„Vreau sa ajung  in semifinala la Campionatul European de seniori la 800m. Este obiectivul pentru care ma pregatesc inca din toamna.  Toata pregatirea mea este construita in acest moment raportata la obiectivul din sezonul in aer liber. „

Pana la intrecerea de la Birmingham si Europeanul de la Berlin, Cosmin Trofin a castigat prima etapa de sala a „Nationalelor”, la Bucuresti.

1:51.38  a fost timpul obtinut de Cosmin Trofin la 800 de metri la „Lia Manoliu”.

Cosmin a castigat in fata unui alt atlet cu dubla legitimare, Nicolae Marian Coman. Atletul care concureaza la CSA Steaua si CSU Arad a terminat in  1:51.66.

Iata atletii care au completat TOP 10:
3 Cristian Gabriel Voicu de la Colegiul Valcea  1:53.15
4 Nicolae Alexandru Vandorm de la CSU Resita 1:55.24
5 Filip Tutu de la CS Dinamo 1:55.79
6 Mihai Razvan Vasiliu  de la LPS Focsani 1:56.09
7 Ioan Robert Pislaru de la  CSM Bistrita 1:56.76
8  Emanuel Traian Musteata de la  LPS Bistrita 1:57.85
9  Florin Adrian Angelescu  de la CSM Pitesti, CSU Pitesti 1:58.42
10 Ionut Zagrean de la  LPS Bistrita 2:01.11

„Am avut un inceput de an lejer. Nu mi-am prospus un obiectiv de sala foarte tare pentru ca imi doresc sa fug bine in aer liber.  Cu siguranta nu o sa am un varf de forma  la Campionatul National Universitar. Voi concura si la finala pe tara peste 2 saptamani. Scopul este sa fiu si mai rapid. Vreau noi recorduri personale in continuare. Sunt concursuri in urma carora voi  avea o baza solida pentru ce urmeaza in sezonul outdoor.  Principalul obiectiv pentru mine este 1:46: 00 in 2018!” -Cosmin Trofin 

Autor: Ovidiu Petenghea