Achiriloaie e pregatit de debut la Are! Vremea se inrautateste la Mondialul de Schi!

361
Achiriloaie e pregatit de debut la Are! Vremea se inrautateste la Mondialul de Schi!

Achiriloaie e pregatit de Super G desi a avut probleme. La antrenamentul de luni si-a stricat schiul de Super G. Ioan Valeriu Achiriloaie ataca Slalomul Super Urias de la Mondiale cu schiurile de incalzire. AIMX a aflat care este pronosticul pe care reprezentantul Romaniei il are pentru Super G.

Achiriloaie e pregatit de Slalomul Super Urias de la Mondialele de Schi Alpin. Concureaza la Super G si la Coborare!

„Zapada e un pic diferit fata de ce sunt obisnuit. E mai rece dar are si alta calitate. De doua zile am apucat sa schiez pe ea. Am prins ideea. Organizarea e buna dar e foarte frig! Au fost minus 26 de grade marti dimineata.” -Ioan Valeriu Achiriloaie

Dominik Paris este favoritul lui Ioan Valeriu Achiriloaie. Italianul a castigat anul acesta pentru a 3-a oara Coborarea de la Kitzbuhel, in conditii dificile asa cum se anunta si la Are, acum la Mondialele din Suedia.

„Intotdeauna tin cu el(Paris) dar aici cred ca Svindal, fiindca e ultima lui cursa aici va fi favorit la victorie! Ma gandesc la Coborare sper sa am o evolutie buna pe 9 februarie. Ania si-a dorit mult la Super G dar a avut ghinion. Conditiile meteo joaca un rol important. Cursa s-a oprit inainte de startul ei. Ea a patit-o si nu a mai putut sa se adapteze la conditiile de vizibilitate extrem de reduse. Chiar si asa, dupa pregatirea pe care am facut-o a reusit sa vina la cateva secunde fata de campioana olimpica”-Ioan Valeriu Achiriloaie

Caill a incheiat pe 28 la prima cursa de la Mondialele de schi de la Are, in Suedia. A fost o mansa selectiva. Nu mai putin de 16 concurente nu au terminat intrecerea la Super G!  A fost o cursa grea, vizibilitate minima, extrem de multe abandonuri. Ania a incheiat cu 1:10.29 Slalomul Super Urias! Americanca Lindsey Vonn a cazut dupa 20 de secunde de la startul probei de Super-G!

Ania Caill va concura din nou pe 10 februarie la Coborare. Ioan Valeriu Achiriloaie are cursele programate pe 6 Super G-ul si pe 9 Coborarea!

Autor: Ovidiu Pețenghea