Adelin Udeanu si Laurentiu Vezentan au impartit locul 3 la Pirin Ultra

418

   Adelin Udeanu si Laurentiu Vezentan au urcat pe podium la Pirin Ultra. Au trecut impreuna linia de sosire in cursa de 160 de kilometri, cu 11 mii de metri diferenta de nivel. Udeanu si Vezentan prind a treia treapta a podiumului dupa peste 38 de ore de efort in muntii Bulgariei.

Adelin Udeanu si Laurentiu Vezentan au ajuns la finish-ul din statiunea Bansko in 38 de ore si 17 minute

Fata de anul trecut organizatorii au mai plusat cu 10 kilometri la cursa lunga. Cei 160 de kilometri sunt foarte tehnici. Concurentii au avut de urcat de doua ori la altitudini mai mari de 2600 de metri. Au fost doua nopti petrecute pe carari de munte. Cursa a fost castigata de Antonov Bozhidar in 29.33.22. Dimitar Atanasov si Kaloyan Peichev au venit impreuna pe locul al doilea in 35 de ore si 5 secunde. Romanii Adelin Udeanu si Laurentiu Vezentan au impartit pozitia a treia la Pirin Ultra.

Adelin (foto) a punctat imediat dupa cursa primele sale impresii pe pagina sa de socializare. „Totul a mers perfect pana cand am plecat din CP 5 spre CP6 (de la km 70 pana la 95). Toti acesti 25 de kilometri au fost pe un drum forestier. L-am alergat integral. Era caldura mare. 1 litru de apa nu mi-a ajuns. Am ajuns in CP 6 si tremura carnea pe mine. Am stat 20 minute sa imi revin si am pornit spre Vf. Pirin. Parca ceva nu mergea bine: urcam ok, dar parca nu mai aveam aceeasi vana. Coborarea „in cap” si foarte tehnica.”

Adelin Udeanu: „M-a luat un somn de adormeam in bete”  

    Oboseala si lasarea intunericului l-au afectat pe ultramaratonistul Adelin Udeanu. „M-a luat un somn de adormeam in bete. Urmau urcari la 2600 de metri si nu e ok sa le faci singur cand te balangani de somn. Veze (Laurentiu Vezentan) stiam ca e la 30-40 minute in spate. Am decis sa il astept sa mergem impreuna. M-am ghemuit pe marginea potecii si l-am asteptat, in speranta ca ma trezeste:)). Nu stiu cand au trecut 30 minute. Probabil sforaiam, cand il aud: „Esti ok?”… Da, am dormit putin pana ajungi ca sa mergem impreuna. A fost chiar bucuros si am trecut impreuna linia de finish impreuna.”

Clasamentul actualizat il puteti gasi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire