Adrian Şulcă a fost admis la Universitatea din Tokyo, unde se va şi antrena la judo

225
Adrian Şulcă a fost admis la Universitatea din Tokyo, unde se va şi antrena la judo
sursa judo vision

Adrian Şulcă a fost admis la Universitatea Nihon din Tokyo, unde se va şi antrena în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024.

Adrian Şulcă a fost admis la studii în Japonia după victoria de la Openul de Judo European din Cehia.

Adrian Şulcă a fost admis la Universitatea din Tokyo, unde se va şi antrena la judo

Adrian Şulcă are 20 de ani și este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018, de la Buenos Aires. În acest an a obținut medalie de aur, la Openul European de la Praga.

Trei medalii de aur au fost câștigate de Monica Ungureanu, Lucian Borş-Dumitrescu şi Adrian Şulcă la Praga. Monica a învins-o în finală pe Katharina Tanzer (Austria). Lucian Borş-Dumitrescu s-a impus în finală în faţa moldoveanului Vadim Bunescu. Adrian Şulcă l-a învins în finală pe cehul Jakub Jecminek. 

Trei medalii de aur pentru România la Openul de Judo European de la Praga

Monica Ungureanu a concurat și a câștigat la 48 kilograme. A trecut de o reprezentantă a Austriei, Jacqueline Springer, în semifinale a învins-o pe olandeza Amber Gersjes. În finală Monica a fost mai bună ca austriaca Tanzer.

La categoria 66 kilograme Lucian Borş-Dumitrescu s-a impus în finala cu moldoveanul Vadim Bunescu. Lucian a mai avut victorii cu britanicul Scott Thomson, în sferturi a trecut de ucraineanul Evgheni Goncearko, iar în semifinale l-a învins pe românul de origine rusă Petr Zhukov.

Zhukov a cucerit bronzul, după ce l-a învins în meciul decisiv pe austriacul Kimran Borchashvili.

 Luca Kunszabo a obţinut medalia de bronz la cat. +100 kilograme după ce l-a învins în meciul decisiv pe Mircea Croitoru.

Kunszabo a trecut de Evgheni Balievski și de Andrei Kolesnik, dar a pierdut în faţa unui al treilea reprezentant al Ucrainei, Aleksandr Gordienko, în semifinale.

Mircea Croitoru a câştigat în optimi în faţa lui Peter Arvai din Ungaria. Pentru Mircea a urmat înfrângerea din sferturi în faţa finlandezului Martti Puumalainen. Mircea a ajuns în recalificări și a încheiat pe locul al cincilea, după ce eşecul în faţa lui Kunszabo.

Al treilea român care a evoluat la categoria +100 kilograme, Eduard Şerban a pierdut în optimi în faţa lui Gordienko.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea