Adriana Teodorescu face record național la tir în proba olimpică 3×40

97

Adriana Teodorescu a reușit record național la proba olimpică 3×40 cu rezultatul 1154 puncte. La etapa a treia la Campionatul Național au obținut recorduri personale Ilinca Mogos, Elena Scutaru, Eva Georgescu și Mihnea Rites.

Adriana Teodorescu trage cu gândul la Europene! Nou record național pentru sportiva antrenată de Ștefan Olteanu!

Adriana Teodorescu face record național la tir în proba olimpică 3x40

”Proba de 3×40 înainte era o probă doar pentru seniori,iar acum o trag și juniorii 1,tineretul și seniorii,implică 3 poziții prima fiind poziția genunchi urmând culcatul și poziția picioare. La fiecare se trag 40 de focuri=4 decade.”

Adriana Teodorescu și-a amintit cum a început să evolueze la tir.

”O colegă de clasă avea o soră mai mare care făcea tir. Aveam 10 ani și știam de tir cu arcul. Aveam o pasiune pentru arme de mică mereu mi s-au părut interesante și atunci când am intrat în poligon am ințeles că nu e ca și într-un joc video sau cum vedeam in filme. Antrenorul meu, Olteanu Ștefan mi-a dat o armă și mi-a explicat tot ceea ce trebuie să fac. Mi-a plăcut enorm!”

Rezultatele cele mai bune ale Adrianei au fost anul acesta:

627,1 la Campionatul Național de Junioare 1 Aer Comprimat și cel de la Etapa a treia de la Campionatul Național fiind si primul ei 3×40 pe anul acesta cu 1154 puncte. Record Național!

”Este o probă grea și necesită muncă fizică și psihică din plin! A fost primul meu concurs de 3×40 pe anul acesta fiind și probă olimpică. Obiectivele pe anul acesta sunt în primul rând de a depășii rezultatele obținute până acum. Pregătim următoarele etape ale Campionatului Național și Campionatul European.”

Sportiva antrenată de Ștefan Olteanu este inspirată de performanțele obținute de Alin Moldoveanu,Laura Ilie,Roxana Sidi. Despre perioada pandemică, Adriana a adăugat pentru AIMX:

”Anul trecut când a început toată nebunia și am fost puși sub carantinare, din păcate nu am avut cum să facem antrenamente. Apoi am avut restricții precum purtatul măștii tot timpul mai puțin în momentul intrării pe standul de tragere,distanțarea dintre noi sportivii,dezinfectarea,luarea temperaturii atunci când intram și când ieșim din sală. Ne-am adaptat și ne-am continuat antrenamentele”

Pe Aimx găsiți aici și vești din scrimă!