Aleksander Aamodt Kilde, noul câştigător al Cupei Mondiale de schi alpin

67

Norvegianul Aleksander Aamodt Kilde este noul câştigător al Cupei Mondiale de schi alpin. Scandinavul a cucerit în premieră „Marele Glob de Cristal” după ce a beneficiat de anularea etapei de la sfârşitul săptămânii, de la Kranjska Gora.

Aleksander Aamodt Kilde l-a depăşit săptămâna trecută pe Alexis Pinturault

Norvegianul Aleksander Aamodt Kilde a câştigat, pentru prima oară în cariera sa, Cupa Mondială, după ce Federaţia Internaţională a anunţat anularea etapei care urma să aibă loc în acest weekend la Kranjska Gora (Slovenia), din cauza pandemiei de coronavirus.

Kilde este primul câştigător al „Globului de Cristal” după austriacul Marcel Hirscher, care a cucerit opt Cupe Mondiale consecutive între 2012 şi 2019, înainte de a se retrage din activitate, la finalul sezonului trecut, la numai 30 de ani.

Norvegianul a încheiat sezonul cu un avans de 54 de puncte în faţa francezului Alexis Pinturault, pe care îl depăşise în clasamentul general la sfârşitul săptămânii trecute, după coborârea de la Kvitfjell.

Pe locul 3 în Cupa Mondială a terminat un alt norvegian, Henrik Kristoffersen, care s-a consolat însă cu micile Globuri de Cristal ale probelor de slalom uriaş, unde l-a devansat cu şase puncte pe Pinturault, şi slalom, în care l-a depăşit cu doar două puncte pe un alt francez, Clement Noel.

Anunţul referitor la anularea etapei masculine de la Kranjska Gora a venit la mai puţin de 24 ore după anularea ultimelor probe din Cupa Mondială feminină, programate săptămâna aceasta la Are (Suedia).

Finalele Cupei Mondiale de schi alpin, care urmau să aibă loc în Italia, la Cortina d’Ampezzo, au fost anulate încă de săptămâna trecută.

Clasamentul final al Cupei Mondiale masculine de schi alpin:

  1. Aleksander Aamodt Kilde (Norvegia) 1.202 puncte
  2. Alexis Pinturault (Franţa) 1.148
  3. Henrik Kristoffersen (Norvegia) 1.041
  4. Matthias Mayer (Austria) 916
  5. Vincent Kriechmayr (Austria) 794

Campionii sezonului 2019-2020

Cupa Mondială: Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
Slalom: Henrik Kristoffersen (NOR)
Slalom uriaş: Henrik Kristoffersen (NOR)
Super G: Mauro Caviezel (SUI)
Coborâre: Beat Feuz (SUI)
Combinată alpină: Alexis Pinturault (FRA)

Credit foto: Facebook FIS Alpine World Cup Tour

Pe AIMX puteti afla vesti aici despre intrecerile din atletism care au fost bulversate de Coronavirus.