Concept inedit: in vestul tarii se practica alergarea culturala

273

Alergarea culturala – Clubul Sportiv Asociatia Alergotura, alaturi de Casa Artelor si Directia Judeteana pentru Cultura Timis au initiat acest concept. Daca cele mai multe dintre weekend-uri sunt petrecute la concursurile de alergare, de aceaasta data pasionatii de mișcare au o alternativa inedita.

  Pasionatii de miscare sunt indemnati sa descopere locurile importante din Timis si din vestul tarii.

alergare culturala Un prim astfel de eveniment se va desfasura sambata, 20 iulie. Participantii vor merge in Banatul de Munte. Alergatorii se vor deplasa in zona Pietroasa – Crivina de Sus – Poeni, in partea estica a judetului Timis. Cei care vor participa la evenimentul de la sfarsitul saptamanii vor afla povestea celebrei Biserici de lemn din Crivina de Sus, construita in 1676, Este unul dintre cele mai reprezentative lacase de cult din Banat, realizate din lemn, dar cu siguranta cea mai veche. Aflata intr-o stare avansata de degradare, biserica se afla in curs de reabilitare. Pana la biserca se va ajunge in alergare de 4 kilometri, din Pietroasa. Participantii se vor indrepta spre Poeni, din nou in alergare. De aceasta data: 7,5 kilometri. Spre sfarsitul aventurii, cand se va reveni la Pietroasa, alergatorii vor fi rasplatiti cu „un gulas de povestit la nepoti”.

Program complet „alergarea culturala”.

  • 10 00, la biserica din Pietroasa; din Timisoara pana in punctul de intalnire drumul dureaza aproximativ 1,5 ore;
  • 11 00, se porneste in alergare spre Crivina de Sus (4 kilometri distanta)
  • 12 15, povestea plina de istorie la Crivina de Sus si restaurearea bisericii; Alergare spre Poieni (7,5 kilometri); cei care doresc pot urca alti 7 kilometri, pana la cascada Sopot;
  • 12. 30 revenire la Pietroasa si gulas de poveste pana spre apus.

In cazul in care sunt destui doritori, organizatorii vor inchiria un autobuz. Pretul biletului va fi, dus-intors, 20 de lei. Inscrierile inca pot fi facute aici https://forms.gle/gMytreJUqFtj6hFP9.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre succesul ciclistului Eduard Grosu in China, AICI!!!

Autor: Dan Oancia