Soare si Corneschi au dominat cursa de 10 kilometri de la Matsudo, Japonia

338

Start de succes in 2018 pentru Nicolae Soare si Alexandru Corneschi. Cei doi atleti romani au dominat evenimentul  Matsudo City Nanagrass Marathon Tournament. Festivalul atletic din Japonia a ajuns la a 63-a editie. 6200 de alergatori s-au inscris la cursele de doi, cinci si zece kilometri. Cursa Nanakusa a fost  deschisa atat elevilor de scoala, cat si adultilor. Cei mai multi au participat la competitia de 10 kilometri: 2034. Cel mai bun a fost Nicolae Soare.

Castigator acum la Matsudo, Nicolae a stabilit cel mai bun timp al sau pe 10 mii de metri la Taipei, in august 2017: 29 de minute si 12 secunde.

In Japonia, la cursa Nanakusa, Soare a oprit cronometrul dupa 30’12.

” Nu am ales eu Japonia. Japonia m-a ales pe mine. Am fost chemat la aceasta competitie de catre Jrsca o asociatie care se ocupa cu promovarea Romaniei in Japonia. A contribuit si primarul din orasul Matsudo. In Japonia nu am avut timp de antrenat. Deoarece am ajuns pe la 5 seara, iar pe la 7 am concurat. Nu am facut decat o incalzire. Am ramas antrenat de la Bacau. Temperaturile au fost  la fel ca in Romania intre 3-8 grade. A fost foarte bine de alergat. Vantul a fost destul de intens, insa in general conditiile au fost super.” -Nicolae Soare

Alexandru Corneschi a oprit cronometrul la 30 de minute si 34 de secunde si a venit al doilea. „Un festival sportiv ce mi-a aratat ce inseamna ca o natiune sa iubeasca sportul, indiferent de nivelul la care este practicat. Cu mic cu mare, amator sau profesionist am alergat pe stazile orasului Matsudo.” – Alexandru Corneschi

Nicolae Soare si Alex Corneschi au preluat stafeta pe podium dupa ce in 2017 Cont a castigat la Matsudo cursa de 10 km. 

Daniel Vasile Cont, aniversat pe 5 ianuarie, a terminat in 30 de minute si 50 de secunde. Celalalt roman aflat in cursa atunci  Laviniu Madalin Chis, al doilea cel mai bun sportiv al judetului Bihor in 2016 a abandonat.