Alex Avasiloae este primul gimnast român care va participa la Campionatul Mondial de Trampoline

438
Alex Avasiloae este primul gimnast român care va participa la Campionatul Mondial de Trampoline

Alex Avasiloae este primul român care evoluează la cea mai nouă disciplină înființată în 2021 de Federația Română de Gimnastică. Delegația României formată din Alexandru Avasiloae, Florin Avasiloae, antrenor, Răzvan Spirescu, kinetoterapeut și Mircea Brînzea, coordonatorul delegației vor pleca la Baku pe 22 noiembrie, iar Alex va intra în concurs pe 26 noiembrie.

Alex Avasiloae este primul român care va concura la Campionatul Mondial de Trampoline de la Baku, în Azerbaidjan. Sportivul de 17 ani este multiplu medaliat în probele de 1 metru și 3 metri la sărituri în apă. A ales Trampoline și vrea să facă istorie!

Alexandru Avasiloae a câștigat la Balkan Games la 1 metru,3 metri,jump event și înainte de synchro a suferit un accident. S-a lovit la cap când concura și a fost dus la spital. După 7 ore de investigații și tratament doctorii l-au asigurat că refacerea va decurge rapid. Alexandru avea nevoie de 5 zile de repaos.

”Am avut concurs în primele 2 zile. Am luat trei locuri 1, la 1m, 3m si jump event, iar în antrenamentul de dinaintea probei de sincron, din cauza lipsei de concentrare, nu mi-am luat deplasarea necesară și am dat cu capul, cu umărul, cu antebrațul și cu genunchiul”.

După 7 ore la spital, Alexandru s-a întors la hotel.

”Am revenit în cameră, dar n-am mai avut unde să concurez deoarece eu sar doar trambulina.”

Alexandru făcea eforturi mari să concureze fiindcă nu se putea antrena cum își dorea.

Alex Avasiloae este primul gimnast român care va participa la Campionatul Mondial de Trampoline

”Din cauza condițiilor din România. Singurul bazin deschis era la Bacău. În București era închis din 2017, La Sibiu de 1 an, Ștrandul Tineretului din 2009. Iar în Bacău este un bazin în care te poți antrena la un nivel mediu.”

Pe AIMX aflați aici și despre cel mai vârstnic finisher de la Athens Marathon! Are 90 de ani!

Autor Ovidiu Pețenghea