Alex Benchea si Razvan Nedu, alpinisti nevazatori, au reusit o performanta extraordinara: au urcat pe varful Mont Blanc

0
976

Alpinistii Alex Benchea si Razvan Nedu au devenit primii romani nevazatori care au ajuns pe varful Mont Blanc, 4810 metri. Cei doi au facut parte din expeditia organizata de clubul Climb Again ( club unde sute de copii cu deficiente de vedere au invatat ESCALADA). Ambii alpnisti sunt componenti ai Lotului National de Paraclimbing.

Alex Benchea si Razvan Nedu vad impreuna 1 la suta

Alex Benchea si Razvan Nedu inaintea ascensiunii pe Mont Blanc

Miercuri, 15 iulie, Alex si Razvan au plecat din Bucuresti spre Franta. Expeditia a fost intitulata „Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc”. Alex a mai reusit o premiera in 2019 pentru Romania: a urcat pe varful Kilimanjaro alaturi de ghidul montan international Cosmin Andron. De partea cealalta Razvan este capitanul Lotului National de Paraclimbing.

Joi, 16 iulie, Alex si Razvan, insotiti de antrenorul Claudiu Miu au urcat pana la refugiul Torino acolo unde a inceput procesul de aclimatizare. Au fost preluati apoi de echipa lui Cosmin Andron. Cristina Pogacean si Clement Naegelen au fost ghizii le-au indrumat pasii spre varf.

Alpinistii nevazatori, Alex si Razvan, s-au indreptat apoi spre refugiul Tete Rousse. De acolo a inceput catararea tehnica spre „acoperisul” Europei: un perete de stanca, de 600 de metri, gradul 3, pana la refugiul Gouter.

Expeditia „Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc”

Duminica dimineata, pe o vreme superba, cu soare stralucitor, expeditia „Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc”, a atins varful de 4810 metri altitudine.

Pe Mont Blanc au fluturat din nou steagurile Romaniei. De data aceasta au fost purtate cu mult curaj de doi alpinisti nevazatori care sunt cu siguranta un exemplu si o sursa de inspiratie pentru copiii cu deficiente de vedere din Romania.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Cedit Photo: Climb Again Facebook