Tanar si valoros: campionul national Alex Ion se pregateste in Spania cu triatlonisti de top mondial

511

Alex Ion are 22 de ani. Face triatlon de 4 ani si jumatate. Si-a facut simtita prezenta cu adevarat in lumina reflectoarelor in anul 2018. Atunci a devenit campion national la triatlon olimpic in fata mult mai titratului Ciprian Balanescu. Au urmat inca doua titluri pe aceeasi distanta. Alex Ion este si cel mai rapid roman din istorie pe distanta Half IronMan-ului. Tanarul se pregateste in aceste zile la Benidorm, in Spania, in compania unor nume importante din triatlonul mondial. Se antreneaza pentru un vis. „In momentul de fata multi oameni ma sustin si ma directioneaza pe drumul pe care mi-l doresc cel mai mult, calificarea la Jocurile Olimpice” a declarat Alex in exclusivitate pentru aimx.ro.

Alex Ion se pregateste in celebra statiune spaniola Benidrom

„In acest training camp se urmareste cresterea volumului si complexitatii antrenamentelor. O zi obisnuita cuprinde toate cele 3 sporturi. Cea mai lunga zi a cuprins 6km inot, 150km ciclism si 7km alergare” povesteste Alex pentru aimx.ro

A patra zi de antrenament in Spania, 2021

Triatlonul a devenit sport olimpic in anul 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney. Distantele pe care se concureaza in cardrul celei mai importante competitii sportive de pe glob sunt: 1.5km inot, 40 km bicicleta si 10km alergare. Alex Ion are in vizor competitia suprema din 2024: Paris.

„In momentul de fata, multi oameni ma sustin si ma directioneaza pe drumul pe care mi-l doresc cel mai mult, calificarea la Jocurile Olimpice. Ma motiveaza foarte mult cand stiu ca sunt atatia oameni care vad in mine potentialul de a ajunge acolo”.

Antrenamente cu triatlonisti din TOP 100 mondial

Sunt foarte incantat sa am oportunitatea de a avea ca parteneri de antrenament sportivi precum Felix Duchampt ( 39 World Ranking ), Richard Varga (locul 11 J.O. Rio 2016) si Gaspar Riveros, dar si o echipa puternica din Franta. Totodata am ocazia de a observa cum se antreneaza aceștia si posibilitatea de a invata multe de la ei.”

Alex Ion in cantonamentul din benidorm, Spania, februarie 2021

Alex Ion despre:

momentul in care a spus „DA” triatlonului: Uh,…undeva in luna noiembrie 2016 viata mea s-a schimbat. Antrenorul meu de inot (Matei Giurcaneanu) imi insufla ideea de a ma apuca de triatlon spunându-mi ca am foarte mari sanse sa fiu mult mai bun la triatlon decat la inot.
Recunosc, am fost sceptic dar am zis sa incerc. Dupa o luna de antrenamente mi se parea imposibil sa alerg mai mult de 20 de minute fara oprire, deja ma gandeam sa renunt…pana cand, intr-o dimineata, la bazin, m-am intalnit cu Alex Diaconu care m-a întrebat daca as vrea sa ma antrenez cu el. Atunci mi-am zis: “ultima incercare”.
Usor-usor, Alex Diaconu a reusit sa ma faca sa vad partea frumoasa a acestui sport si sa ma aduca intr-un timp foarte scurt la nivelul actual.

probele favorite: In triatlon, inotul si ciclismul sunt probele care imi plac cel mai mult datorita adrenalinei, mai ales la startul de la inot unde suntem 50-60 de sportivi, unul langa altul, fiecare gata sa dea ce are mai bun sau la bicicleta cand trebuie sa fii pregatit pentru fiecare atac.
Din punct de vedere al imbunatatirii performantelor mele vreau sa mai lucrez pe toate cele 3 discipline. Alergarea este cea pe care vreau sa insist cat mai mult din punct de vedere al vitezei.

Alex Ion in Dubai, 2019

dificultatea acestui sport: L-as incadra undeva pe o scara de la 1 la 10, pe la un 8. Este greu, dar diversitatea antrenamentelor si modul in care sunt integrate fac acest sport mult mai placut decat pare. Mai ales când ai si parteneri de antrenamente, totul devine mai placut.

posibilitatea de a deveni primul roman care coboara sub 4 h pe Half IronMan: Half Ironman-ul este de obicei doar o metoda de a ma tine motivat peste iarna. Sub 4h pe HALF se va intampla cu siguranta la prima competitie de acest tip la care voi fi prezent. Anul acesta imi doresc sa particip la cat mai multe competitii internationale pentru a putea acumula cat mai multa experienta, Ramane de vazut unde si daca se vor tine.

echipament: „La antrenamentele de inot folosesc un slip tip “trunk” de la monu.roAm 2 biciclete, una este o cursiera BOMA Vide Pro (model japonez) si a doua este o bicicleta de contra timp: ROSE Aero Flyer
Pentru partea de alergare îmi plac foarte mult adidasii de la Hoka pe care ii folosesc la antrenament ( Clifton 7 si Mach 4), iar pentru concurs Nike Next%.

Varsta : 22 ani
Inaltime : 180cm
Greutate: 74-75kg

Tot pe aimx.ro poti afla rezultatele de la Campionatele de Atletism in sala, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Wagner Araulo/ITU Media