Alex Ionut Husariu si „talismanul” Brasov Marathon: in 2018 pe locul 3, in 2019 victorie

415

Pentru Alex Ionut Husariu Brasov Marathon este un fel de „port bohneur”. In 2018 a alergat in cadrul acestei competitii primul sau maraton montan. La un an distanta, l-a castigat. Este cel mai important rezultat al scurtei cariere de alergator montan.”Pe viitor as vrea sa reprezint Romania la competitiile europene si mondiale”, nu ezista sa-si fixeze obiective importante tanarul nascut in judetul Neamt.

Alex Ionut Husariu a inceput sa participe la concursurile de alergare montana in urma cu un an si jumatate

Alex era pana atunci un impatimit al ciclismului. Il practica insa la nivel de amator. Alex Ionut Husariu are 26 de ani si este nascut la poalele Ceahlaului, in localitatea Bicazu Ardelean. „Pentru ca locuiesc intr-o zona rurala, foarte aproape de Ceahlau, alergarea montana cred ca a venit firesc. Alerg pe dealurile din jurul comunei, iar vara pe potecile Ceahlaului. Prima competitie de alergare a fost Semimaraton Curtea Domneasca (Piatra Neamt). Inca imi amintesc epuizarea pe care o simteam spre finalul cursei”, a declarat Alex pentru aimx.ro.

Cand se refera la Brasov Marathon datele problemei se schimba. „Am amintiri frumoase de la Brasov. In 2018 a fost primul meu maraton montan (foto). Reuseam sa termin pe locul 3. Anul acesta, inainte de cursa, am auzit ceva zvonuri ca eu eram favorit, dar lista de start mai avea cateva nume sonore. Primii 10 km nu am fortat pentru a pastra resurse pentru intoarcerea de pe Postavaru. Vremea a fost perfecta, iar zapada de sus era numai buna pentru a prinde viteza pe coboare. Am avut un moment dificil pe la kilometrul 12. Nu inteleg de ce nu mai mergeau picioarele. M-am focusat gandindu-ma la saptamanile de pregatire și la finalul de cursa, care oarecum pare ca a venit firesc”, a povestit Alex.

Alex Ionut Husariu: „Nu am un program de antrenament pe care sa ll urmez indeaproape. Poate asta e cheia succesului” )

Alex a incheiat concursul in 3 ore, 26 de minute si 54 de secunde. Un progres semnificativ fata de timpul care ii aducea locul 3 in 2018 (3.39.49). „Daca ar fi sa fac un TOP 3 al rezultatelor mele de pana acum, as pune in ordine Brasov Marathon, editia de anul acesta, locul 4 la campionatul national de alergare montana distanta lunga si locul 3 de la Bate Toaca. Ambele in 2018”. 

Alex a vorbit si despre cursele in care se simte confortabil, dar si despre calitatile pe care le admira la alti alergatori.

„Distanta de maraton cred ca o gestionez cel mai bine. Si imi plac cursele cu multa diferenta de nivel. Imi place determinarea lui Viorel Palici si pe viitor as vrea sa reprezint Romania la competitiile europene și mondiale”.
Autor: Vlad Lucian Arhire