Alex Stancu, locul 1 la Maratonul Vinului: „Imi place sa ma chinui pe noroi”

482

Alex Stancu de la Dinamo BikeXpert a castigat concursul de mountain bike Maratonul Vinului. Competitia s-a desfasurat pe dealurile de langa Urlati, Prahova. Noroiul a fost cel mai mare adversar al concurentilor. Organizatorii au renuntat la traseele de 51 si 31 de kilometri din cauza solului imposibil. Cursa lunga s-a mutat pe bucla de 18 kilometri care a fost parcursa de doua ori.

Alex Stancu a castigat Maratonul Vinului, concurs ajuns la a noua editie

Alex StancuAlex Stancu a parcurs traseul de 36 de kilometri in 1 ora, 49 de minute si 5 secunde. A fost urmat de Jozsef Attila Malnasi 1.49.38 si de Ilyes Ferenc in 1.58.55. Cine a fost mai curajos pe coborari a facut diferenta a spus Alex Stancu la finalul competitiei. Noroiul in orice concurs, atat in tara, cat si in cursele internationale iti pune probleme pe partea de transmisie, cat si pe anvelope. Daca nu alegi anvelopele pierzi aderenta pe traseu. Astazi a fost o cursa grea. Imediat dupa ce a iesit soarele solul a inceput sa traga apa si s-a transformat totul in ceva foarte lipicios. Majoritatea curselor pe noroi imi plac. Imi place sa machinui pe noroi pentru ca sunt mai tehnic. Diferentele s-au facut pe coborari unde trebuie sa te dai cu incredere„, a declarat riderul in varsta de 27 de ani.

Alex a fost motivat la Maratonul Vinului si de faptul ca devenit tatic in urma cu dousa saptamani:„Mi-am gasit un echilibru intre job, familie si pasiunea mea pentru ciclism. Urmatorul obiectiv este Prima Evadare, iar apoi cursele de munte: cupele si campionatele nationale”.

Concursul feminin a fost castigat de Edit Vakaria

Edit a ajuns la finish in 2.35.45. Sportiva care a reusit un sezon fabulos de iarna ( bronz si argint la Mondiale, respectiv Europene de Winter Triathlon) vine si dupa un loc 3 weekendul trecut la EcoRun Moieciu in proba de cros. Pe doi a sosit Alexandra Vulpe 2.49.54.

VIDEO DE PE TRASEU: MARATONUL VINULUI ( MARVIN 2019 ):

https://www.youtube.com/watch?v=Yn_zeFTx2GY

Rezultatele complete le aveti aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo/Video: Dan Simion