Alex Toma a fost impresionant la Mondialul de Half IronMan:a reusit cel mai bun rezultat romanesc din istorie

415

Alex Toma, 30 de ani, traverseaza o forma excelenta in aceasta perioada a anului. Triatlonistul din Bucuresti a devenit cel mai bine clasat roman din istoria participarilor la Campionatul Mondial de Half IronMan. Concursul a avut loc in weekend-ul 18-19 septembrie, St.George, UTAH, Statele Unite ale Americii. Toma si-a propus o clasare in primii 40 la categoria de varsta si in TOP 200 la general. A iesit insa mult mai bine.

Alex Toma a participat pentru a treia oara in cariera la un Campionat Mondial de Half IronMan

Alex a incheiat cea mai importanta competitie de Half IronMan dupa 4 ore, 18 minute si 37 de secunde. Timpul i-a adus o clasare pe locul 10, la categorie, si 49 la masculin.

„Am avut al doilea timp la iesirea din apa, dintre cei de la categoria mea. Am fost al 5 lea dupa bicicleta si al zecelea dupa alergare, la finish, la 3 secunde de locul 9. E un rezultat foarte, foarte bun. Ma bucur mult pentru ceea ce am obtinut si sunt fericit. Am fost al treilea european. M-au invins doar un neamt si un spaniol. Primul obiectiv, dintre cele 3 ale toamnei, a fost indeplinit cu brio” a declarat Alex pentru aimx.ro.

Traseul de la bicicleta a avut 1080 de m diferenta de nivel, iar la alergare s-au mai adaugat inca aproape 400 de metri.

„A fost o cursa grea, intensa. Pe la kilometrul 63 am avut parte de o ploaie torentiala timp de vreo 10 km. Pentru mine urmeaza cateva zile de refacere si apoi, la inceputul lunii octombrie, campionatul national de Half IronMan, pe care vreau sa-l castig” a mai spus Alex.

Inot: 25 minute, 24 secunde

Bicicleta: 2 ore, 18 minute, 51 de secunde

Alergare: 1 ora, 28 de minute, 21 de secunde

Alti 3 romani au mai fost prezenti in Statele Unite ale Americii

Stelian Larga a terminat pe locul 71 la categoria 45-49 si 870 in clasamentul masculin. Marius Cîmpean a obtinut un loc 134 la categoria 40-44 si 577, la baieti.

Romania a fost reprezentata si de o triatlonista. Oana Burz a urcat pana pe locul 160 la categoria de varsta 30-34 de ani, respectiv 1038 in topul feminin.

Autor: Vlad Lucian Arhire