Alexandra Ianculescu alege Olanda pentru o noua campanie olimpica

102
Alexandra Ianculescu alege Olanda pentru o noua campanie olimpica

Alexandra Ianculescu este sportiva din Sibiu, stabilita in Canada, care a reprezentat Romania la Campionatul Mondial de patinaj viteza si la Jocurile Olimpice de iarna. Patinatoarea de viteza va merge in Olanda sa pregateasca urmatoarea campanie olimpica.

Alexandra Ianculescu patinatoare de long-track de performanta se muta din Canada in tara unde s-a nascut patinajul viteza.

Alexandra a fost cucerita de patinajul viteza, de pista ovala unde se ating viteze de peste 60 km/h. Toamna o va gasi pe Alexandra din nou in Europa. Sportiva romana se va antrena in Olanda

Patinajul viteza are originea in Olanda.
In 1863, la Oslo s-a desfasurat prima cursa oficiala, iar prima competitie importanta este atestata la Hamburg, in 1885.
In 1892 s-aformat Federatia Internationala de Patinaj Viteza.
In 1924, la Jocurile Olimpice de Iarna de la Chamonix, patinajul viteza masculin a fost inclus in programul competitiei.
Probele similare feminine au fost recunoscute ca discipline olimpice in 1960, la Jocurile de la Squaw Valley.

La Jocurile Olimpice vrea sa revina si Alexandra ca sa reprezinte Romania. In Correa de Sud, Alexandra Ianculescu a fost pe locul 31 la 500 metri.

“A fost o cursa buna, insa am fost un pic prea calma, nu am avut nerv. Am vizualizat cursa aceasta timp de zece ani si a fost exact cum am planificat-o. Numai ca mi-a lipsit agresivitatea. Credeam ca voi veni intre primele 25 de locuri, dar nu am facut-o. Mi-am implinit un vis, prin participarea la Pyeongchang, dar la Beijing in 2022 stiu ca pot sa fiu intre primele zece”, a spus Ianculescu, potrivit cosr.ro.

Alexandra Ianculescu alege Olanda pentru o noua campanie olimpica
Alexandra Ianculescu, Tomomi Okazaki şi Gregg Planert.

Alexandra s-a mutat in Canada cand avea 10 ani. De la Toronto s-a mutat la Calgari unde s-a antrenat si a reprezentat Canada pana in 2016. Antrenorul Gregg Planert i-a sugerat mutarea in Olanda.

Pe AIMX puteti citi aici mai multe articole despre sporturile de iarna.

Autor: Ovidiu Pețenghea