Alexandra Pop a castigat doua medalii la Europeanul de Shito Ryu

685
Alexandra Pop a castigat doua medalii la Europeanul de Shito Ryu

Alexandra Pop a castigat medalia de aur la kumite individual in concursul de karate Shito Ryu de la Lanciano, in Italia la Campionatul European. A fost un concurs de succes pentru sportiva din Timisoara care a castigat si medalia de argint pe echipe.

Alexandra Pop a castigat “argintul”impreuna cu Alexandra Mirea, Claudia Ionita, Alina Mitran si Cristina Maria Rotaru.

Reprezentantele Romaniei au fost pe podium dupa Slovacia si in fata Italiei

AIMX va prezinta ce inseamna Shito Ryu.

Shitoryu s-a dezvoltat in insula Okinawa, centru traditional al Karate-ului japonez. Fondatorul stilului Shitoryu a fost Sensei Mabuni Kenwa. Maestrul s-a nascut pe 14 noiembrie 1889, in orasul Shuri din insula Okinawa. Mabuni Kenwa facea parte dintr-o familie de samurai. Stilul sau, Shito-ryu, a fost denumit prin alaturarea primelor silabe din numele celor doi mari maestrii ai sai – Itosu si Higaonna. Stilul reuneste miscarile lungi, dinamice si rapide imbinate cu miscari stabile, rotunde, scurte si tari. Sunt asemanari cu Shotokan-ul, si cu Goju-ryu.

Alexandra Pop s-a nascut pe 29 martie 1987, la Timisoara. A studiat la Facultatea de Sport, specializarea kinetoterapie, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport are specializarea karate. Alexandra este campioana nationala, europeana la kata si kumite si e instructor de karate.

La noua ani, indrumata de tatal ei si inspirata de filmele cu Van Damme, a inceput sa practice karate. Alexandra a ajuns campioana nationala dupa doar trei luni de la prima ei incercare. In prezent Alexandra isi imparte antrenamentele cu orele dedicate viitorilor performeri din Karate. Alexandra antreneaz acopii care au deja titluri de campioni nationali. Stefania Grad a reusit sa devina campioana nationala la opt ani. Alexandra are si titlul de maestru emerit al sportului.

Autor: Ovidiu Pețenghea