Alexandra Pop e campioana la Europeanul de karate Wkf Goju-ryu

631
Alexandra Pop e campioana la Europeanul de karate Wkf Goju-ryu

Alexandra Pop e campioana europeana la doua stiluri in acest an. In iunie Alexandra a castigat medalia de aur la kumite individual in concursul de karate Shito Ryu de la Lanciano, in Italia la Campionatul European. A fost un concurs de succes pentru sportiva din Timisoara care a castigat si medalia de argint pe echipe. Acum, in septembrie Alexandra a devenit campioana la Europeanul de karate Wkf Goju-ryu, din Portugalia.

Despre stilul Goju-Ryu se spune ca a aparut in China, a crescut in Okinawa si a ajuns la maturitate in Japonia. Prin imbinarea a doua sisteme de antrenament, pe de o parte forma “tare”, reprezentand aspectul exterior al Shaolinului, iar pe de alta parte forma “moale”, circulara, a ramurei Pakua si stilului Naha Te, a aparut  Goju-Ryu.

Alexandra Pop e campioana la Europeanul de karate Wkf Goju-ryuAlexandra Pop e campioana la individual si medaliata cu argint la echipe, la Europeanul de karate Wkf Goju-ryu.

„Mi-a fost foarte greu pentru ca a fost un campionat puternic in Portugalia. Au participat reprezentanti din 22 de tari. Comparativ cu Shito Ryu de la Lanciano cred ca a fost mai greu, desi in Italia au fost mai multi inscrisi, aici, in Portugalia la Wkf Goju-ryu au fost mai bine pregatiti. Din septembrie toate competitiile din federatia WKF, au punctaje. Fiecare victorie aduce puncte care conteaza in clasamentul olimpic.”

Cinci echipe au participat in lupta pentru medalii. Romania a luptat in preliminarii contra reprezentantelor tarii gazda, Portugalia si apoi finala cu Germania.

„Am fost cinci fete. Eu am castigat primul meci impotriva celei mai bune din Portugalia. Am castigat cu 8 la 0. Scorul maxim.  Apoi in al doilea meci pe final, adversara a initiat un atac cu o lovitura de picior la cap care poate valora 3 puncte. Eu conduceam cu 4 la 2. S-a terminat 5 la 4 pentru ea dar m-a lovit in mana. Arbitrul a vazut altfel. Am castigat medalia de argint la echipe. Germania a castigat. Alexandra Mirea, Ioana Matei, Raluca Baciu si Dana Teodorescu au fost colegele mele.”

Alexandra Pop a fost urmata pe podium la individual de Ioana Matei. Cele doua sportive sunt legitimate la Steaua, respectiv la Rapid. Urmatoarea competitie vizata este Premier League din Japonia in octombrie. Alexandra, Claudia Ionita si Adrian Guta vor participa pentru Romani. Urmeaza Campionatele Mondiale in Madrid din noiembrie.

Autor Ovidiu Pețenghea