Alexandra Predescu trece de la titlul national la argint la Europeanul de scrima!

736
Alexandra Predescu trece de la titlul national la argint la Europeanul de scrima!

Alexandra Predescu( CSA STEAUA) a evoluat entuziasmant in acest an in Craiova, la Campionatele Nationale de spada pentru Tineret (U23). Incarcata cu energia care a facut-o sa castige atat la individual cat si la echipe pe plan national, Alexandra a ajuns pana in finala acum la Europeanul de scrima din Rusia.

Alexandra Predescu a dat asalt dupa asalt, antrenata de Iulian Bratu si a ajuns la medalie la Soci.

Cel de-al 2-lea asalt din eliminari contra rusoaicei Yasinskaya Kristina a fost unul dificil, Alexandra a  invins  la limita 15-14, apoi s-a descatusat, a prins curaj si incredere ca se poate mai mult.

„Alexandra a trecut pe rand de colega de club, Denisa Barosan 15-5, de italianca Cagnin 14-9. Acest asalt a fost foarte bine gestionat din punct de vedere tactic.
In semifinale a trecut de suedeza Martensson 15-13, iar in finala a intalnit-o pe vesnica ei rivala, italianca Isola. Dupa parerea mea, Alex a cedat prea usor lupta, nu a avut destula rabdare sa pregateasca actiunile, iar Isola pe langa faptul ca a prins o zi de exceptie,nu i-a lasat nici cea mai mica speranta ca se poate apropia de ea.”  – Alina Motea Ciuculescu

Alexandra Predescu a inceput scrima la 9 ani la ACS STESIAL cu  Alina Motea Ciuculescu. A debutat la floreta, iar dupa un an doamna antrenoare a testat-o si la spada.

„La primul concurs de spada nu a prins un loc in primele 8, iar la floreta obtinuse locul 6 la nationale. Anii urmatori a dominat atat la floreta, cat si la spada.”

Alexandra Predescu a obtinut locurile 3, respectiv 1 la spada, dupa care Alina Motea Ciuculescu i-a propus participarea internationala.

„Am inceput sa iesim la concursuri internationale, rezultatele erau promitatoare si atunci mi-am dat seama ca putem tinti mai sus. Alina Motea Ciuculescu

Alexandra Predescu absorbea orice informatie ca sa devina din ce in ce mai buna!

„O sportiva talentata, docila, foarte muncitoare. Nu conta ca era sarbatoare sau weekend, faceam antrenamente.”

-Alina Motea Ciuculescu, antrenoarea care a propulsat-o pe Alexandra spre performanta

„Aceasta medalie este incununarea orelor de antrenament, a seriozitatii si a pasiunii ei pentru aceasta arma.Eu cred ca ea va putea face parte cu brio si din echipa de seniori, unde diferenta intre sportivele noastre (cu exceptia Anei Branza-Popescu) nu este mare.” -Alina Motea Ciuculescu

Credit foto Federatia Romana de Scrima si CSA STEAUA Facebook

Autor: Ovidiu Pețenghea

 

.