Alexandru Barbu vorbeste de la Are inainte de Slalomul Urias de la Mondiale

617
Alexandru Barbu vorbeste de la Are inainte de Slalomul Urias de la Mondiale

Alexandru Barbu vorbeste despre calificarile din Suedia. Au fost 120 de sportivi inscrisi. Reprezentantul Romaniei s-a apropiat de Top 50 in conditii dificile de intrecere. Suedezul Axel Lindqvist a dominat calificarile. Dupa prima mansa Axel avea 1:07.72 timp de referinta. Pe partie s-a lansat si mexicanul de 60 de ani Hubertus Von Hohenlohe!

Alexandru Barbu vorbeste dupa cele doua manse de calificari la Mondialele de schi de la Are. Reprezentantul Romaniei a incheiat cu 1:09.73 prima mansa. A doua lansare s-a incheiat in 1.11.30 dar s-a pozitionat mai bine in clasament.

„A fost o zi dificila. La inceput a fost vreme buna cu putin vant. Dupa startul primei manse vantul a inceput sa creasca in intensitate. A continuat asa pana dupa mansa mea. Apoi a inceput ploaia cateva ore. Nu am reusit sa intru in Top 30! Mi-am propus in calificari sa intru in top 25. Am petrecut sezonul in USA unde am facut antrenament mai mult si putine concursuri, tocmai sa vin aici cu dorinta de a concura si de a avea un rezultat cat mai bun. Sunt foarte fericit si ma bucur ca sunt aici la Are. Si in mansa a doua a fost vant si a fost noroc cine a avut si cine nu a avut vant.” -Alexandru Barbu

Alexandru Barbu vorbeste si despre favoritii pentru concursul de vineri.

„Sper ca Jon Olsson sa fie printre primii. Am pregatit schiurile pentru concurs si vreau sa termin in TOP 50!”-aLEXANDRU bARBU

2:21.05 a fost timpul cumulat dupa mansa pentru Lindqvist cel mai rapid in calificari. Finlandezul Elian Lehto si slovacul Matej Falat au completat TOP 3. Rezultate aici!

Ca si in 2017 la St.Moritz 2017 timpul cel mai slab l-a avut haitianul Jean-Pierre Roy, devansat cu 1 minut si 10 secunde. Mult mai bine a evoluat mexicanul de 60 de ani Hubertus Von Hohenlohe! Fondatorul Federatie de schi din Mexic a participat pentru a 18-a oara la Mondiale. Mexicanul a incheiat calificarile pe 100 din 108 schiori care au incheiat calificarile. Ian Gut, fratele multiplei medaliate la Jocurile Olimpice si Mondiale, Lara,  nu a incheiat prima mansa.

Autor: Ovidiu Pețenghea