Alexandru Blejdea este campion la orientare. Olteanul ataca Europeanul!

570
Alexandru Blejdea este campion la orientare. Olteanul ataca Europeanul!

Alexandru Blejdea a participat cu succes la Campionatul National in apropierea orasului Targu Jiu. In program au fost: semimaratonul de orientare in alergare si Campionatul National de parc – oras (etapa a II-a). 

Alexandru Blejdea si George Minoiu (tineret), respectiv Andra Anghel (senioare) au castigat pentru CSU Craiova.

Blejdea Alexandru Marinel este student la facultate de educatie fizica si sport (an terminal). Legitimat la clubul sportiv Universitatea Craiova, Blejdea s-a nascut la data 09.05.1994. AIMX va prezinta: campionul din Craiova!

Alexandru Blejdea a inceput Orientarea in 2011, dar primele rezultate au inceput sa apara in anul 2013.

In urma cu 5 ani Blejdea a devenit campion national la tineret si campion cu stafeta la seniori, la orientare(un sport complex, un sport al mintii si al pregatirii fizice foarte bune).

Alexandru Blejdea este campion la orientare. Olteanul ataca Europeanul!Parcurgerea unui traseu de orientare presupune evolutia sportivului a zonei marcate pe harta a reperelor in ordinea impusa de organizator. Obiectivul este evolutia intr-un timp cat mai rapid si alegerea rutei optime de catre participant, atingand toate posturile in ordinea data. Sportivul trebuie sa interpreteze perfect harta si in timp ce alearga, sa ia decizii pentru alegerea rutei celei mai bune. Se organizeaza concursuri de Sprint, intreceri pe distante medii si lungi, semimaraton, intreceri de noapte, pe echipe si stafeta.
Dificultatea tehnica si fizica a traseelor variaza in functie de varsta si sex.

Alexandru Blejdea a castigat la Targu Jiu

Craioveanul s-a remarcat  la Campionatul National de semimaraton-orientare in alergare si la Campionatul National de parc – oras (etapa a II-a). Medaliat cu bronz la Campionatul Sud-Est european de tineret si campion Sud-Est european cu ștafeta ,multiplu campion național, Alex a inceput foarte bine anul. Prima proba nationala, proba de semimaraton a fost castigata de Blejdea. Olteanul a castigat si proba de sprint. Au fost  probe de selectie pentru Campionatul European de seniori din Elveția , din perioada 4-13 mai , unde Blejdea va reprezenta Romania.

„Am ales Orientarea pentru ca am gasit : sport, natura, adrenalina! Orientarea ma ajuta foarte mult !” 
La finalul acestei luni, Blejdea participa la Campionatul National pe echipe la Brasov si apoi va ataca Europeanul din Elvetia.
Autor:Ovidiu Pețenghea