Alexandru Corneschi participa duminica la Berlin Marathon

267
Alexandru Corneschi participa duminica la Berlin Marathon

Alexandru Corneschi participa a doua oara consecutiv la Maratonul din Berlin. Anul trecut, atletul roman in virsta de 28 de ani s-a clasat pe locul 31, cu timpul 2:21:54. A fost recordul sau personal. Alex este din Botosani si practica atletismul de 15 ani.

Alexandru Corneschi participa duminica la Berlin Marathon: ”vreau o cursa mult mai buna decat anul trecut” a declarat atletul pentru AIMX!

Organizatorii maratonului din Berlin au anuntat un numar record de alergatori la competitia din acest an: 46.983 de persoane din 150 de tari vor lua startul duminica.

Alex Corneschi s-a pregatit doua luni pentru maratonul din capitala Germaniei. Spera acum sa obtina un timp mai bun, astfel incat sa inceapa cu dreptul pregatirea din iarna pentru un nou maraton.

Pentru iarna vreau o pregatire buna pentru a alerga un maraton la inceput de primavara” – Alex Corneschi – AIMX.RO

Atletul din Botosani spera la o calificare si la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Admite insa ca timpul care l-ar trimite in Japonia este foarte greu de obtinut.

Alexandru Corneschi participa duminica la Berlin MarathonTimpul de calificare este infernal 2:11:30. Momentan imi doresc un timp mai bun fata de cel de anul trecut, mai am de munca pana la baremul de Tokyo, dar vreau o cursa buna ce sa-mi dea incredere pentru pregatirea din iarna”, Alexandru Corneschi – AIMX.RO.

Anul trecut, castigatorii au primit premii de peste 230.000 de euro. Valoarea va fi similara si in 2019.

Castigatorul cursei de 42 de km va incasa in acest an un cec de 40.000 de euro. Premiul este similar cu cel de anul trecut.

Și alergatoarea care se va clasa pe primul loc va incasa un cec similar de 40.000 de euro.

Organizatorii vin insa si cu un bonus de 50.000 de euro pentru cel care va stabili un nou record mondial.

In 2018, kenyanul Eliud Kipchoge a incasat 90.000 de euro dupa ce a stabilit un nou record mondial la Berlin 2:01:39.

La maratonul de duminica, kenyanul nu se va afla la linia de start. Cap de lista este etiopianul Kenenisa Bekele. El spera sa obtina un timp mai bun fata de acum trei ani, cand castiga cursa 2:03:03.

Pe AIMX aflati AICI  despre sportiva cu cele mai multe titluri din istoria competiției organizate încă din 1974.

Autor: Valentin Chisoceanu