Alexandru Ion ataca intrecerea din Coreea de Sud la triatlon

0
1003
Alexandru Ion ataca intrecerea din Coreea de Sud la triatlon

Alexandru Ion ataca intreerea din Coreea de Sud, ASTC Long Distance Triathlon Asian Championships, la Gunsan.

”Pentru mine este o cursa de antrenament in care o sa imi verific volumul pe care l-am facut constiincios pana acum.”-aLEXANDRU iON

Alexandru Ion ataca aceasta cursa de 3km. inot, 80km. de ciclism si 20km. de alergare. 

„Din cauza temperaturi apei de 13 grade s-a scurtat la 1,5km. prima proba. Pentru aceasta cursa mi-am propus sa am un timp cat mai bun si daca este cazul, o clasare in top 5.”

Alexandru Ion ataca in Coreea de Sud un pluton format din concurenti in majoritate asiatici, mai sunt si concurenti din Kazakstan si Belarus.

„Ca si atuuri, ma bazez foarte mult pe inot si bicicleta. La alergare mai am mult de munca pentru a ajunge la nivelul pe care mi-l doresc. Voi trage la inot cat sa ies primul din apa. La bicicleta voi respecta strategia de cursa si voi incerca sa tin 300-320w (aprox 4w/kg). La alergare va fi momentul in care vreau sa vad cat de mult ma tin picioarele. In acest sezon, obiectivul principal este sa particip la cat mai multe competitii internationale. Vreau sa ma clasez in 5% din timpul castigatorului pentru a obtine puncte in ITU Ranking.”

Alexandru Ion ataca obiective conturate in calendarul 2018 .

„Am in plan calificarea la Campionatul Mondial din Australia (12-16 septembrie). Vreau sa intru in finala la Cupa Mondiala din Tiszaujvaros, Ungaria (7 iulie). Ca sa imi realizez obiectivele, am inceput sa lucrez “mai stiintific”. Am un plan de antrenament structurat in cicluri de pregatire. In acest plan am inclus testarile de Vo2 max pentru a ma antrena doar dupa zonele de HR si pentru a observa diferentele de la o luna la alta. Anul acesta voi incepe sa concurez mai des abia din luna iulie, pana atunci voi avea aproximativ o cursa pe luna.”

AUTOR: Ovidiu Pețenghea