Alexandru Ion e aproape de finala mondiala la triatlon din Australia

542
Alexandru Ion e aproape de finala mondiala la triatlon din Australia

Alexandru Ion e aproape de calificarea pentru World Triathlon Grand Final Gold Coast!

Alex are sansa sa participe in Australia intre 12 si 16 septembrie la ultimul eveniment din calendar!

Detalii tehnice si cifre intermediare la concursul pe care l-a bifat Alex la Snagov:

Inot 9’29” – 750m – 1’16″/100m.
Ciclism 33’40” – 366W NP – 21km – 38.9 km/h.
Alergare 18’05” – 4,97km – 3’37″/km.

„M-am simtit foarte bine si am fost increzator in puterile mele. La inot nu mi-a iesit chiar bine. Am mers destul de slab. Asta am realizat cand am iesit din apa primul si am vazut ca ceilalti concurenti erau cat de cat aproape de mine. Ceea ce m-a facut sa schimb planul de la bicicleta. Trebuia sa tin 320W, asta nu ar fi fost indeajuns sa castig proba. Asa ca am luat o decizie si am tras pana la 366NP la bicicleta singur. Am reusit sa-mi creez un avans de peste 1‘ 30’’ asa ca la alergare s-a simtit efortul de pe bicicleta. Primul km. a fost dificil. Am reusit sa ma stabilizez si sa merg 18:05 pe ceasul meu la alergare.

Alexandru Ion e aproape sa-si indeplineasca visul mondial in triatlon.

„La Snagov am facut cat a trebuit cat sa castig detasat cursa de calificare la Campionatul Mondial din Australia. Acum ma intorc la antrenamente pentru ca weekend-ul viitor am inca o cursa in Lituania unde sper la o clasare cat mai buna. Astept confirmarea ca sa particip la Mondiale pe baza timpilor si a distantei pe care le-am dat-o.”

Alexandru Ion este campionul care a preluat stafeta de la Ciprian Balanescu (timp 00:32:29). Anul acesta au fost peste 200 de participanti la Campionatul National de Supersprint ! In concurs Alexandru Ion si partenerii de competitie au avut in program 400 metri inot. 10 kilometri atacati la ciclism si 2 kilometri jumatate alergare. 34:19 a fost timpul lui Alex pe un traseu diferit fata de anul trecut, mult mai tehnic si ud.

Alexandru Ion s-a concentrat pe calificarea la Campionatul Mondial din Australia. Ion s-a antrenat in special la alergat si apoi la inot si ciclism ca sa se califice la intrecerea mondiala din Australia. (12-16 septembrie).

Autor: Ovidiu Pețenghea