Alexandru Novac s-a impus la aruncarea sulitei la concursul din Savona

833
Alexandru Novac s-a impus la aruncarea sulitei la concursul din Savona
Alexandru Novac este un atlet din Adjud care traieste in Bacau si e specializat pe aruncarea sulitei. Novac reprezinta Romania cu succes pe plan international.
„A fost un meeting la Savona,  un concurs international la care am fost invitat. Am avut doua aruncari una de 80.15 metri si una de 80.17 metri. A fost un concurs frumos cu atleti de inalta performanta.”

Alexandru Novac a facut recordul competitiei la Savona, recordul vechi era de 77.01 metri.

”Nu a fost un concurs de obiectiv. La Savona a fost o verificare, ca un antrenament sa vad unde ma aflu cu pregatirea. Concursul pe care il pregatesc oarecum mai intens sunt Internationalele Romaniei de la Cluj in data de 2-3 iunie. Dar cel mai important concurs va fi la Campionatele Europene de seniori din Berlin.”
Alexandru Novac are un mesaj special pentru antrenoarea sa, Mihaela Melinte.
Ii multumesc antrenoarei mele Mihaela Melinte pentru ca ma ajuta si ma sprijina enorm in tot ce fac. Ii multumesc si doctorului Vasile Osean pentru ca ma face bine de fiecare data cand ma accidentez si el impreuna cu echipa sa au grija de mine. 
Novac a participat pentru Romania in acest an la Cupa Europei de aruncari lungi. La Leiria, in Portugalia a castigat  la sulita, la sub 23 de ani.
„Anul acesta pana acum a fost cu rezultate superbe mai ales Cupa Europei de aruncari din iarna cand am iesit campion. Mi-am dorit foarte mult acest lucru.”
La Leiria, Alexandru Novac a aruncat 80.73m. si a facut cel mai bun rezultat al sau in sezon la U23. pentru victorie in fata maghiarului Rivasz‐Tóth, Norbert (80.26m SB).
Alexandru Novac vizeaza pentru urmatoarele concursuri la Internationalele Romaniei un record personal si pentru Europene pregateste o surpriza. Novac are cel mai bun rezultat 82.90m, iar in acest sezon are reper SB 80.17m.
Autor: Ovidiu Pețenghea