Alin Alexuc Ciurariu lupta si castiga medalii pentru Romania!

462
Alin Alexuc Ciurariu lupta si castiga medalii pentru Romania!

Alin Alexuc Ciurariu a obtinut medalia de bronz la categoria 130 de kilograme, la greco-romane in Sala Polivalenta din Bucuresti. Performanta a fost obtinuta  la Campionatelor Europene de lupte. Pentru Romania au mai castigat medalii la actuala editie: Andreea Beatrice Ana-bronz  la lupte, categoria 55 de kilograme.  Kriszta Incze a luptat la categoria 65 kilograme. Tot argint a cucerit si Florin Tita la greco-romane – categoria 55 kilograme. Romania a inscris 30 de sportivi, cate 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte.

 Alin Alexuc Ciurariu a castigat medalia de bronz la greco-romane – categoria 130 kilograme la Campionatul European.

Alin Alexuc Ciurariu lupta si castiga medalii pentru Romania!Alin Alexuc Ciurariu a revenit in lupta din meciul cu Heiki Nabi. Estonianul a condus in finala mica, iar meciul s-a incheiat 1-1, dar Alin Alexuc a fost declarat castigator pentru ca a punctat ultimul. La fel ca anul trecut, la Campionatele Europene luptatorul roman a fost medaliat cu bronz.

Aceasta este a doua medalie de bronz la Campionatele Europene pentru sportivul roman dupa cea castigata anul trecut la Kaspiisk (Rusia). Alexuc l-a invins in 2018 in parcursul spre medalie pe cehul Stepan David. In sferturi Alin l-a invins pe lituanianul Mantas Knystautas. Problema a aparut in semifinale, cand Alexuc a fost invins de turcul Riza Kayaalp, triplu campion mondial si sextuplu campion european.

Tot sambata, la categoria categoria 60 de kilograme (greco-romane), Virgil Munteanu a fost invins in optimile de finala de Sergei Emelin din Rusia (0-9). Munteanu a fost programat in recalificari cu Helary Maegisalu (Estonia). Tot duminica, Ilie Cojocari  lupta in recalificari, cu Oskar Simon Erlandsson (Suedia) la categoria 72 de kilograme (greco-romane). El a fost invins, sambata, in sferturile de finala de Cengiz Arslan din Turcia (4-5).

La categoria 67 kg (greco-romane), Alexandru Solomon a fost eliminat inca din calificari de ucraineanul Parviz Nasibov (4-1).

La categoria 97 kg (greco-romane), Dorin Constantin Pirvan a pierdut in fata norvegianului Felix Baldauf (1-3) in optimile de finala.

La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), Romania a castigat cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz.