Alin Firfirica a fost in top 3 la intrecerea internationala din Austria. Reactii

79
Alin Firfirica a fost in top 3 la intrecerea internationala din Austria. Reactii

Alin Firfirica a avut al treilea rezultat la aruncarea discului. Castigatorul intrecerii din Austria a fost Lukas Weißhaidinger. Medaliat cu bronz la Mondialele de la Doha cu un rezultat atunci de 66.82 metri. Acum austriacul a aruncat discul la 64,22 metri.

Alin Firfirica a aruncat pentru victorie contra unui austriac si a unui sloven. Sportivul antrenat de Daniela Costian a intrecut trei concurenti.

”Nu a fost un concurs bun pentru Alin. A aruncat 58,15metri. A terminat pe locul III. Pandemia” si-a pus amprenta” pe antrenamentele de aruncari. Este o proba tehnica unde antrenorul trebuie sa fie alaturi de sportiv. Dar nu este nimic, am incredere mare in Alin! Acesta a fost un concurs de incalzire, mai mult de dezmortire, daca pot spune asa. Trebuie sa vorbesc cu managerul lui pentru viitoarele concursuri. Cred ca s-a simtit in siguranța, nu cred ca a fost o problema.”-Daniela Costian

Alin Firfirica a fost intrecut de Lukas Weißhaidinger si de slovenul
Kristjan CEH. In urma sportivului roman s-au clasat cehul Igor Gondor si austriecii Alexander  Gesierich( singurul cu PB la intrecerea austriaca) si Bil Maronkovic.

Alin Firfirica a fost in top 3 la intrecerea internationala din Austria. Reactii

In timpul perioadei de izolare, Alin si-a transformat dormitorul intr-o mica sala de forta, dotata cu gantere si cu o bara olimpica.

Alin Firfirica este sportivul clasat pe locul 4 la Mondialele din 2019!

Alin a aruncat la Doha 65.05 in calificari si 66.46 in finala. Campionul mondial, suedezul Daniel Ståhl a castigat cu o aruncare de 67.59 in finala dupa 67.88 metri in calificari. Castigatorul concursului de la inceput de iulie, austriacul Weißhaidinger a aruncat 66.82 metri la Doha. Alin este medaliat cu aur la Mondiale Militare de la Wuhan, in China. La Jocurile Olimpice din 2016 nu a ajuns pentru ca a facut baremul cu o saptamana prea tarziu.

Pe AIMX aflati aici vesti despre romanca implicata in cursa pentru victorie la 5000 de metri in Ungaria.

Autor: Ovidiu Pețenghea