Alin Moldoveanu trage la Cupa Mondiala din Mexic, la Guadalajara.

708
Alin Moldoveanu trage la Cupa Mondiala din Mexic, la Guadalajara.

Alin Moldoveanu trage pentru performanta! In Romania, istoria tirului sportiv a inceput in 1831 cand s-a format Asociatia Cetatenesca de Tir din Municipiul Arad. Iosif Sirbu (1925-1964) a fost primul campion olimpic al Romaniei, la editia din 1952, de la Helsinki, cand a cucerit medalia de aur la pusca pozitia culcat, 40 de focuri. Ultimul campion olimpic al Romaniei, Alin Moldoveanu a concurat in proba de pusca aer comprimat 10 m. Alin a castigat medalia de aur  la Jocurile Olimpice de la Londra.

Alin Moldoveanu trage in prezent ca sa fie in forma  la Campionatul Mondial din Coreea de Sud din septembrie.

Din vara lui 2017 Alin a reluat colaborarea cu primul  antrenor si in paralel cu antrenorul Laurei Coman (pentru proba de mixt).

„Drumul e lung si mai am mult de exersat pana o sa fiu eu multumit de ceea ce trag. Am reluat colaborarea cu primul meu antrenor adica Alaci Adrian si lucrez si cu Marin Olimpiu.”

Alin Moldoveanu trage constant in 2018 la competitii de top .

„Am avut un turneu international la sfarsitul lunii ianuarie unde am avut evolutii competitive de care am fost multumit. Apoi au urmat Campionatele Europene de de la Gyor unde mi-au lipsit 1.5 puncte pentru a intra in finala si a urmat Cupa Mondiala din Guadalajara.”

Alin Moldoveanu  trage pentru obiectivul major din 2018!

„La Campionatul Mondial din Coreea de Sud, din septembrie vizez calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. E un proces de durata dar sper ca in cateva luni, preferabil pana in septembrie sa fiu constant la cifre inalte.”

Modificarea sistemului l-a solicitat pe Moldoveanu.

„Diferentele sunt ca pana in 2012 era suficient sa tragi in 10 ca sa fii competitiv. Doar ca dupa acel moment fiecare cerc din cele 10 in care era impartita tinta, a mai fost impartit la randul lui in alte 10 cercuri si acum nu mai avem 10 cercuri pe tinta ci 109 diviziuni! Dar pentru a face tranzitia mai usoara se pune virgula inainte de ultima cifra asa ca avem 10,9 cea mai inalta valoare de pe tinta. Practic ceea ce insemna valoare lui 10 inainte acum e nevoie de 10.5 pentru a fi la fel de competitiv.”

La Europenele de la Gyor, Moldoveanu a tras de 58 de ori tintind 10 si de 2 ori in tinta de 9 din 60 focuri.

„Doar ca acei 10 pe care eu i-am tras au fost multi sub 10.5 si astfel nu am mai fost competitiv. Am fost al 17-lea. In conditiile in care in alte zile si cu 5 de 9 imi ieseau rezultate mai inalte pentru ca aveam mai multe focuri trase peste 10.5.”

Alin Moldoveanu trage in primul weekend din martie in Mexic la Guadalajara.

La mixt evolueaza cu numarul 1 in Europa, Laura Coman. Laura trage sambata in  proba individuala.

Alin Moldoveanu trage duminica in proba individuala si luni trage impreuna cu Laura Coman in  proba de mixt la Cupa Mondiala din Mexic!

Autor: Ovidiu Pețenghea