Alpin Film Festival, 6 zile de promovare a civilizatiei montane

680

    ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural de film, carte și fotografie ajuns la a treia editie. Se va desfasura in perioada 26 februarie – 4 martie. Alpin Film Festival isi propune sa promoveze civilizația montana prin concursuri sportive, aventura, turism, ecologie, educatie si economie. aimx.ro este partener media si va va tine la curent cu evenimentele sportive ce se vor desfasura in cadrul festivalului. 

   Alpin Film Festival este unicul Festival Internațional de Film Montan din România. 10 filme romanesti concureaza pentru premiul „Cel mai bun film romanesc de munte”

Alpin Film Festival se adreseaza unui public iubitor de munte, aventura, sport și distracție. Directorul festivalului este productaorul de film Dan Burlac. Nascut la Sacele in 1968, de numele acestuia se leaga mai multe filme de succes romanesti, cum ar fi:”A fost sau n-a fost” sau „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.

 Alpin Film Festival  8 filme internationale si 10 filme romanesti pot fi vizionate in cadrul festivalului in urmatoarele locatii.

„Am practicat toate disciplinele sportive de munte in copilarie de o maniera sau alta. Nici nu aveam cum altfel fiind nascut la Sacele. Sunt foarte atasat de tot ceea ce inseamna muntele. Ideea festivalului mi-a venit din turele pe care le-am facut in lume ca producator de filme. Participarea la  Banff, Canada, la cel mai mare festival de film dedicat muntelui si experienta ca producator m-au impins aici”, a declarat Dan Burlac pentru aimx.ro.

Predeal, Busteni, Poiana Brasov si Brasov sunt locatiile in care se vor desfasura evenimentele din cadrul Aplin Film Festival. Calendarul manifestarilor este unul extrem de bogat. Organizatorii va propun in cele 6 zile de festival un program dens in work-shopuri, gale, expozitii de fotografii sau competitii sportive. Programul complet il puteti vizualiza aici. Intrarea este libera la toate evenimentele festivalului.

 Gala Alpinismului Romanesc are loc pe 3 martie. Un concurs de schi de tura se va desfasura pe 4 martie pe partia Clabucet, Predeal.

Week-endul 3,4 martie va fi bogat in manifestari sportive. Organizatorii Alpin Film Festival isi doresc sa promoveze sporturile montane si cele de iarna si bineinteles si pe practicantii acestora. Nume importante din alergarea montana, schi alpinism, alpinism, MTB, dar si sportivi care au fost prezenti la Jocurile Olimpice vor veni duminica la Predeal. aimx.ro va va anunta din timp programul zilei de  4 martie si cand ii veti putea intalni pe ambasadorii acestor discipline sportive.

Trailer Alpin Film Festival:

http://www.youtube.com/watch?v=a2H2GF3DciI&feature=youtu.be

Autor: Vlad Lucian Arhire

 

 

..