Amalia Tataran vrea al doilea titlu national castigat in zile consecutive la spada!

364
Amalia Tataran vrea al doilea titlu national castigat in zile consecutive la spada!

 Amalia Tataran concureaza pentru CS Dinamo Bucuresti. Evolutia sportivei la Nationalele de Scrima i-a adus al treilea sau titlu individual consecutiv la spada. Competitia este organizata la Sala ”Ana Pascu” din Bucuresti.

Amalia Tataran si-a aparat titlul de campioana cucerit in 2017 si 2018! Amalia a invins-o in finala pe Bianca Benea (CSM Oradea), cu scorul de 15-12. Rezultate gasiti aici!

Amalia a trecut  in semifinale de Claudia Naboiu (CSU Craiova) cu 15-9. Benea a invins-o pe Maria Udrea (CSA Steaua) cu 15-11 in penultimul act. Naboiu si Udrea  au obtinut medaliile de bronz.

Cea mai valoroasa spadasina romana a momentului, Ana-Maria Popescu (CSA Steaua) nu a participat la Nationale.

Anul trecut Amalia Tataran castiga pentru a doua oara la rand titlul national.  Legitimata la CS Dinamo Bucuresti, Amalia Alexandra Tataran a invins-o in finala pe pe Greta Veres de la CSA Steaua.

Amalia Tataran vrea al doilea titlu national castigat in zile consecutive la spada!Amalia Tataran castiga cu scorul de 15-11, finala disputata in sala de scrima Ana Pascu (Floreasca) din Bucuresti.

Medaliile de bronz au fost obtinute anul trecut de spadasinele de la CSA Steaua, Alexandra Predescu si Maria Udrea.

Amalia evolueaza marti in proba de spada pe echipe. Colegele ei sunt: Raluca Sbircia, Ana Maria Constantin si Diana Zota.

„Concursul mi s-a parut unul echilibrat. M-am simtit foarte bine! Ma bucur ca am reusit sa-mi apar titlul obtinut in 2018 si sa am continuitate din anul 2017.  In meciurile pe care le-am avut luni nu m-am simtit nici macar un moment in dificultate.”-Amalia Tataran

De la inceputul anului Amalia Tataran a avut un program incarcat, cu antrenamente, cantonamente, concursuri si scoala.

„Din punct de vedere al sanatatii, multumesc lui Dumnezeu sunt bine. Incepand cu primul concurs care se va desfasura in Columbia se va da startul calificarii la Jocurile Olimpice. Cele mai importante concursuri care urmeaza in viitorul apropiat sunt Campionatul European si Campionatul Mondial. Imi doresc ca in acest an sa raman sanatoasa,  sa pot sa fac ceea ce-mi place sa fac. Vreau sa am rezultate cat mai mari si sa reușesc sa-mi finalizez studiile de master in cadrul UNEFS Bucuresti.”-Amalia Tataran

Sursa foto:Federatia Romana de Scrima si Alina Motea Ciuculescu

Autor: Ovidiu Pețenghea