Ambitiile lui Florin Simion. De la Ultramaratonul Palic la Maratonul din decembrie

93
Ambitiile lui Florin Simion. De la Ultramaratonul Palic la Maratonul din decembrie

Ambitiile lui Florin Simion. A fost singurul reprezentant al Romaniei la ULTRAMARATON PALIC 2020. Startul in proba de 12H s-a dat la ora 12 noaptea. Au fost doar doi participanti inscrisi la acea cursa. Florin Simion a castigat.

Ambitiile lui Florin Simion. Va concura pentru a 10-a oara din 10 editii la Maratonul programat chiar de ziua lui.

Ambitiile lui Florin Simion. De la Ultramaratonul Palic la Maratonul din decembrie

”Atat inainte de concurs la Palici, cat si in timpul lui au fost doua aspecte care m-au afectat intr-o oarecare masura. Pe plan psihic – departarea de familie. Pe plan fizic – mici dureri musculare.  Per total insa m-am simtit nesperat de bine fizic (in afara de fix ultima tura care a fost si cea mai rapida: 2:30/533m). Starea psihica a fost mai buna decat la ultimele competitii de ultramaraton. In cele 12 ore de alergare am primit permanent suport si incurajari de la organizatori, sustinatori si alti participanti. Am comunicat mai greu cu voluntarii si arbitrii (acestia nevorbind limba engleza).”

 Distanta finala parcursa a fost de: 109,784Km. Cea mai lunga distanta parcusa in 12h a fost de 111Km (in 2018 la Timisoara, in cursa de 24H).

”Am terminat asadar pe Locul I cursa de 12h de la Palic, dar lipsa concurentei nu m-a demotivat. In incercarea de a parcurge o distanta cat mai lunga am profitat de faptul ca in acelasi timp s-a alergat si proba de 100Km. La premiere am fluturat  din nou steagul Romaniei, iar o alta  surpriza a organizatorilor a fost oferirea unei  coronite de campion similara celor primite de castigatori la olimpiadele antice.”

Anul 2020, dupa momentul declansarii crizei de pandemie, a fost si este in continuare unul special in ce priveste alergarea. Pentru Florin a fost o provocare sa participa la Palic.

”A fost probabil o ambitie a mea sa alerg  la Palic, in conditiile actuale. Insa as fi regretat mult mai mult daca n-o faceam. Marele castig a fost sa descoper un eveniment deosebit intr-o zona foarte frumoasa, un concurs foarte bine organizat si cu mult suflet . Momentan simt nevoia de o pauza pe toate planurile legate de alergare. Pana la finalul anului singura competitie pe care o am cu siguranta in plan este  MARATONUL  1 DECEMBRIE. Va reprezenta  a 10-a participare din 10 editii si va fi chiar de ziua mea.”

Pe AIMX aflati aici rezultatele Team Triatlon Romania in Serbia.

Autor: Ovidiu Pețenghea