Analiza confruntarilor si declaratia Mariei Boldor dupa medalia de argint.

533
Analiza confruntarilor si declaratia Mariei Boldor dupa medalia de argint.

Mariei Boldor i-a priit asaltul de la Erevan. Campioana nationala la primul an in care a devenit senioara, reprezentanta clubului Steaua  si-a dorit o medalie la europenele U23.

Parcursul Mariei Boldor a fost analizat pentru AIMX de antrenorul Florin Sebastian Gheorghe

„In grupe a facut 5 victorii și a avut o infrangere: 5-1 contra Cristinei Valero Collantes din Suedia. 5-3 cu Regina Garifullina din Rusia. 5-2 cu Marika Chrzanowska din Polonia. 5-1 cu Hanna Andreyenka din Belarus. 5-1 cu Seda Gevorgyan din Armenia. A fost 3-5 cu Erica Cipressa din Italia.”– Florin Sebastian Gheorghe

 Au fost 35 de sportive din 14 tari. Mariei Boldor i-a functionat strategia si dupa grupe s-a calificat in cele mai bune 27 floretiste. Maria a ocupat pozitia a 3-a pe tabloul de eliminari.

Pe tabloul de 16 Maria a invins cu 15-13 pe Coralie Brot din Franta, iar in oprimi a invins-o tot cu 15 la 13 pe Viktoria Mesteri din Ungaria. In semifinala a fost  15-10 cu Eva Lacheray  din Franta. In finala Mariei Boldor i-a fost greu si italianca Martina Sinigalia s-a impus cu 15 la 1.

„La inceputul concursului mi-am propus sa fiu cea mai puternica. A fost o competitie frumoasa dar si dificila. Sunt multumita ca am reusit sa-mi pastrez concentrarea. Am trecut peste momentele in care oboseala putea sa ma afecteze atat fizic cat si emotional. Voi incerca in continuare ca la fiecare concurs sa reprezint tara cat de bine voi putea. Acest rezultat nu a fost obtinut in urma unei munci individuale ci a unui efort colectiv si vreau sa le multumesc celor care au crezut si au fost langa mine in tot acest timp.”-Maria Boldor.

Mariei Boldor i se contureaza visul olimpic. Jocurile din 2020 sunt in target. A inceput scrima la 10 ani si acum face performanta internationala dupa 12 ani de cand practica scrima.

Autor: Ovidiu Pețenghea