Anca Săveanu a câştigat în premieră titlul de campioană naţională la floretă

99
Naţionalele de scrimă pentru seniori continuă cu probele de spadă feminin individual

Anca Săveanu a învins-o în finala Campionatului Naţional pe colega de la Steaua, Mălina Călugăreanu. A fost 12-11, în finala din Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din Bucureşti.

Anca Săveanu s-a impus în competiția la care au participat floretiste de la 6 cluburi.

Anca Săveanu a câştigat în premieră titlul de campioană naţională la floretă

Anca Săveanu s-a impus în semifinale cu 15-6 în faţa Teodorei Sîrbu (CSU Poli Timişoara). Mălina Călugăreanu, multiplă campioană naţională la floretă, a trecut în penultimul act de Maria Boldor (CSA Steaua), cu 15-12.

Bianca Pascu a câştigat titlul de campioană naţională la sabie. Campioana legitimată la Dinamo a învins-o în finală pe Sabina Martiş de la CSA Steaua Bucureşti. Scorul a fost 15-4. 

Scrimerul Benjamin Bodo a câştigat titlul de campion naţional individual la floretă. Benjamin Bodo, de la CSU Poli Timişoara  l-a învins în finală pe Alexandru Sîrb (CSA Steaua Bucureşti), cu scorul de 15-13. Acesta este primul titlu individual obţinut de Bodo, care a mai disputat o finală de Campionat Naţional în 2019, fiind învins de Radu Dărăban.

Alin Badea a câştigat titlul de campion naţional la sabie, la individual.

Alin Badea a câştigat finala după ce l-a învins pe Iulian Teodosiu. În semifinale, campionul de la Steaua a trecut de George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) cu 15-14. Iulian Teodosiu de la Dinamo a câştigat cu acelaşi scor în faţa lui Matei Cidu (CSM Iaşi).

Alin Badea a câştigat titlul naţional la individual după o pauză de cinci ani.

Alin este născut pe întâi iunie 1988, la Slobozia. Are în palmares medalia de argint cu echipa României la Mondialele de Scrimă din 2013 și la Jocurile Europene din 2015. Alin Badea a început să practice scrima la vârsta de zece ani la secția de scrimă de la CSȘ Slobozia, antrenat de Mihăiță Marin  În 2003 a câștigat Cupa Koracell de la Gödöllő, o etapă a Cupei Mondiale de cadeți. Alin a ajuns la CSA Steaua în 2008.

Naţionalele de scrimă pentru seniori continuă cu probele de spadă feminin individual (miercuri 24 februarie) şi spadă masculin individual (joi 25 februarie).

Pe AIMX aflați aici despre campioanele balcanice ale României. Atletele s-au remarcat la Istanbul

Autor Ovidiu Pețenghea