Andrei Dudu, „The Transformer”, reprezinta Romania la Campionatul Mondial de Full IronMan

577

  Andrei Dudu este unul dintre cei doi romani care si-au indeplinit baremul pentru Campionatul Mondial de Full IronMan.  Concursul se desfasoara sambata in Kona, Hawaii. Andrei are o poveste de viata incredibila. De la 120 de kilograme si dupa 15 ani de fumat a devenit detinatorul recordului national pe distanta de Full IronMan. Performanta a fost obtinuta in luna august a acestui an la Tallinn in Estonia: 9 ore, 2 minute si 45 de secunde.

Andrei Dudu are 37 de ani. In 2016 a devenit Campion National pe distanta de Full IronMan (3,8 kilometri inot, 180 bicicleta si 42 de alergare)

aimx.ro a stat de vorba cu Andrei Dudu cu 4 zile inainte de cel mai important moment al carierei de pana acum. Atletul va lua startul sambata seara la concursul care ii strange pe cei mai valorosi triatlonisti ai lumii.

aimx.ro: Andrei, ce sentimente te incearca inainte de acest Mondial?

Ma astept sa fie greu. Pe de alta parte ma astept si la o experienta foarte frumoasa care sa imi ramana printre amintirile frumoase. Este prima participare la Kona!!! UAU!!! Nici nu imi vine sa cred am reusit !!!!

Ai printre concurenti atleti pe care ii admiri?
Da! Am sportivi preferati: Patrick Lange Ryf, Mirinda Cafrae, Lucy Charles, Frodeno sau Gomez. Dintre sportivii romani il admir foarte mult pe Mihai cu care sunt aici. Il admir pentru tenacitatea si determinarea lui. Asta imi arata ca exista mai multe moduri de a atinge un obiectiv. O lectie de viata de retinut si aplicat
Te astepti sa fie cel mai dur concurs din cariera pana in acest moment?
Poate sa fie cel mai dur de pana acum. Vreau in continuare sa gasesc noi provocari si noi obiective de atins. Conditiile sunt intr-adevar dificile, aici, pe insula: caldura si umezeala. Este extrem de dificil sa respiri, dar cred ca se poate sa obtin un rezultat bun. In final sper la un timp in jur de 10 ore. Nu vreau sa fortez! Imi doresc sa ma bucur de aceasta experienta.

Andrei Dudu: „Sunt pregatit de start! Toti cei 4 ani de pregatire m-au adus aici”

Ce avantaje si dezavantaje are traseul pentru tine?
Ca si avantaje poate ca sunt mai usor si caldura nu o sa ma afecteze sper foarte tare. Inotul il vad ca un dezavantaj pentru ca startul va fi in masa si tocmai statura mea ma va dezavantaja.
Te simti pregatit?
Sunt pregatit sa iau startul. Toti cei 4 ani de pregatire m-au adus aici. In ziua concursului imi doresc sa fiu cea mai buna varianta a mea de pana acum si sa le dovedesc celor din jur ca orice este posibil daca iti doresti cu adevarat. Acelasi mesaj il transmit si fiului meu. Nu exista nu se poate, ci doar cum se poate.
Joi seara cititi pe aimx.ro un interviu cu Mihai Vigariu celalalt roman prezent la Campionatul Mondial de Full IronMan.
Autor: Vlad Lucian Arhire