Andrei Gligor din ce in ce mai „MARE”: locul 7 la Grand to Grand, SUA

713

  Andrei Gligor a reusit un rezultat extraordinar in Statele Unite ale Americii. S-a clasat pe locul 7 la finalul cursei de 170 de mile, 273 de kiloemtri. ” A fost cea mai grea competitie MULTI-ETAPA din cariera”, a punctat Andrei. Doar 92 de concurenti au fost in stare sa „duca” pana la final dificila intrecere.

   In sfarsit, TOP 10!

 

 

2 locuri 11 la general. 2 locuri 6 la categorie. Erau 2 cifre care ii „stateau” pe creier lui Andrei Gligor: adica locurile obtinute( general/categorie), in primele doua curse din acest an in circuitul CaliVita 7 Deserts. De data aceasta si-aimpus TOP 10. Si i-a iesit! Locul 7 la general si doi la categoria 40-49 de ani. Ultramaratonul s-a desfasurat in nordul statului Arizona si in sudul statului Utah, Statele Unite ale Americii, in zona Marelui Canion. Andrei a avut de infruntat un frig teribil pe parcursul noptilor si un traseu deosebit de dificil. S-a bucurat insa de peisaje incredibile. Etapa a treia a fost cea mai lunga (85 de kilometri) si cea care l-a stors de puteri pe Andrei Gligor.

A fost de departe cea mai grea etapa lunga din toate cursele pe care le-am facut pana acum. Si asta datorita terenului pe care am alergat, in proportie de 75% nisip fin (stiti voi, de se afunda piciorul pana la glezna). Cine ar fi crezut ca o etapa care era descrisa in course book ca fiind una cu relief divers, se va transforma intr-una asa de greu de parcurs. Acum sa nu ma intelegeti gresit: am avut de toate (munti, dealuri, canioane, pajisti cu cactusi), insa toate aveau mai devreme sau mai tarziu de a face cu nisipul. Stiti pozele acelea cu muntii si dealurile rosiatice din jurul Marelui Canion? Cine si-a imaginat ca o data ce urci pe stanci, sus, pe platou e plin de nisip?  La fel si potecile care coboara. Peisajele in schimb iti taiau respiratia.”

 „Grand to Grand ULTRA a fost cea mai dificila dintre toate cursele multi etapa pe care le-am facut pana acum. Ma bucur ca am reusit sa ma tin de promisiune si sa termin in top10.”– Andrei Gligorf

Andrei a intrat inca din prima etapa in primii 10 si nu a mai cedat nicio pozitie. Din contra! A reusit sa mai urce pana la final in clasament. Romanul a parcurs cei 273 de kilometri intr-un timp de 38 de ore, 52 de minute si 43 de secunde.

Credit Photo: Facebook Grand to Grand