Andrei Gligor este in obiectiv: TOP 10 in prima etapa la ultramaratonul din Marele Canion

896

    Grand to Grand ULTRA este o competitie de 273 de kilometri. Se desfasoara pe parcursul a sase etape. Ultramaratonul are loc in nordul statului Arizona si in sudul statului Utah, Statele Unite ale Americii. Startul se da pe marginea inelului de nord al Marelui Canion, iar finishul are loc pe varful Grand Staircase, la o altitudine de 2651 de kilometri. Grand to Grand Ultra face parte din circuitul CaliVita 7 Deserts pe care Andrei Gligor si-a propus sa-l finalizeze.  Andrei bifeaza astfel a treia cursa din acest circuit in 2017.

Andrei fuge de „blestemul” cifrelor 11-6

Andrei a mers in Statele Unite ale Americii dupa doua ultramaratoane din circuitul CaliVita 7 Deserts: Sahara Race (desertul Namib) si Gobi March. In ambele s-a clasat pe locul 11 la general si 6 la categoria de varsta. „Voi merge la Grand to Grand pentru o clasare in primii 10. Daca iese tot 11 cu 6, atunci e clar ca se intampla ceva :))”, a declarat Andrei inainte de plecare. 49,6 kilometri au avut de alergat cei 120 de concurenti in prima etapa .

Andrei, care poarta numarul de concurs 401, a incheiat cei aproape 50 de kilometri pe locul 8. Timpul sau: 6 ore, 50 de minute si 40 de secunde. Castigatorul primei etape ,Erik Clavery, a terminat in 4 ore, 23 de minute si 50 de secunde.