Schi alpinism: Andrei Preda „joaca” pe teren propriu la Vertical Race Azuga

704

   Anul trecut, sportivul din Azuga, a obtinut locul 3 la Retezat SkyRace Intersport. Andrei Preda a luat apoi startul la Marathon du Mont Blanc alaturi de cei mai buni alergatori montani din lume. Preda a alergat atunci alaturi de Kilian Jornet.

  De la dictonul „alergarea mi-a schimbat viata”, Andrei Preda isi testeaza aptitudinile pe schiuri la Vertical Race AzugaAndrei „ataca”o proba de vertical pe distanta de doi kilometri, cu 550 de metri diferenta de nivel.

 „Va fi  scurt si intens! Pentru mine este un test la inceput de sezon. Am mai concurat in evenimente  similare, la Postavaru Night si proba de vertical din cadrul campionatului mondial la care am participat anul trecut. Aici va fi doar urcare”

    Andrei Preda a explicat pentru AIMX de ce prefera schiul in aceasta perioada din an

„Alergatul solicita mult articulatiile asa ca schiul e o alternativa buna pe timpul iernii. Da articulatiilor timp sa-si revina! Cred ca alergarea ma solicita mai mult decat schiul. Observ asta si din timpul de refacere necesar dupa o competitie de schi si una de alergare. Nu pot sa zic ce-mi place mai mult. Imi plac ambele in egala masura”

 Andrei considera  cursa de la Azuga un test. Nu are obiectiv. Prezenta pe podium e bonus! In program mai are in aceasta luna Cupa Calimani pe 27 ianuarie. „Acolo vreau sa castig. E o proba de individual.” Anul trecut Andrei Preda a fost pe 3 la Cupa Calimani dupa ce a parcurs 15 kmcu 1200 metri diferenta de nivel. Traseul nu a fost mereu acelasi. Se schimba in functie de conditiile de zapada.
Credit FOTO : Daniel Opait
AUTOR:Ovidiu Petenghea