Ania Caill: „Jocurile Olimpice de la Sochi au insemnat mult stres”

566

 La 22 de ani Ania Caill a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice de Iarna. Sportiva nascuta la Limoges,in Franta, a concurat pentru prima data pentru Romania in 2013, la FOTE. La inceputul saptamanii Ania s-a intalnit cu iubitorii schiului in Bucuresti, la ProShop Salomon. Printre invitati s-au numarat  presedintele COSR Mihai Covaliu si schiorul Ionut Achiriloaie.

Ania Caill:”Cel mai grav accident l-am avut cand nu am cazut”

Ania s-a nascut pe 24 octombrie 1995 la Limoges, in centrul Frantei. A inceput sa practice schiul dupa ce mama sa a luat decizia sa se mute in apropierea Pirineilor. „De fapt eu imi doaream sa schiez. Era pasiunea mea” a dezvaluit mama Aniei, profesoara de matematica, in cadrul evenimentului. Cu accent frantuzesc Ania a explicat cum este perceputa in lumea schiului. „In Franta toata lumea ma considera romanca in timp ce in Romania toata lumea ma considera frantuzoaica. Cand sunt impreuna cu alti schiori ma descurs in engleza. Vorbesc romaneste mai bine ca acum 4 ani, dar mai pastrez accentul frantuzesc” a spus sportiva.

„Nu m-am antrenat in Romania. La nivelul asta nu avem o baza unde sa stam. Trebuie sa ne antrenam pe partii inchise pentru a nu risca accidente. Si in Franta este foarte greu sa gasesti astfel de locatii. De aceea am mers in Canada sau Chile” – Ania Caill

Singura reprezentanta a României in concursul feminin de schi alpin la Jocurile Olimpice de la PyeongChang a obtinut un  loc 28 in proba de coborare. Nu credea ca va mai ajunge in Coreea dupa accidentarea prin care a trecut: „Cel mai grav accident l-am avut cand nu am cazut. Intr-un viraj m-am inclinat puternic si s-a pus presiune foarte mare pe genunchi. Am fost operata de ligamente incrucisate si menisc intern si extern. Am luat o pauza de 8 luni de la schi.”

In ceea ce priveste prima participare la Jocurile Olimpice de la Sochi, la 18 ani…”Imi aduc aminte ca au insemnat mult stres pentru mine.:)”

Autor: Vlad Lucian Arhire