Ania Caill termină o cursă cu sportive accidentate la Val d’Isere (Franţa)

105
Ania Caill termină o cursă cu sportive accidentate la Val d'Isere (Franţa)

Ania Caill termină o cursă de coborăre cu multiple întreruperi după căzăturile suferite de cinci sportive. Cea mai lungă întrerupere a fost cauzată de accidentarea austriecei Nicole Schmidhofer. Ania Monica Caill, reprezentanta României în etapele de Cupă Mondială este acompaniată de Ioan Valeriu Achiriloaie, cel care a renunțat la competiții pentru a-i fi alături în parcursul sportivei. Ania a ocupat locul 9 la Coborâre în clasamentul general al Cupei Europei, iar acum este implicată în Cupa Mondială în sezonul care a început.

Ania Caill termină în fața sportivelor din Franța, SUA, Elveția, Italia într-o cursă dificilă în Franța.

După accidentarea schioarei din Austria pe lista abandonurilor au apărut și Federica Brignone din Italia, Joana Haehlen din Elveția, McKennis din SUA și Laura Gauche din Franța.

Ania Caill termină o cursă cu sportive accidentate la Val d'Isere (Franţa)

În clasament Ania a fost în fața unei alte reprezentante a Franței, Smadja și a terminat în fața sportivei din Bosnia, Muzaferija.

”In momentele dificile pe care le traim as vrea sa revin la sezonul meu.
In ciuda evenimentelor triste din ultima perioada, pe plan sportiv sezonul 2019/2020 imi va ramane in cap toata viata. Am trait mari emotii cu mari rezultate. Primul podium in Cupa Europei din cariera mea si un alt superb loc 7 intr-o alta etapa dificila, din Crans Montana. Rezultate care ma aduc in total pe locul 9 in circuitul european la coborare pe sezonul 2019/2020.”-Ania Caill

Corinne Suter, din Elveția a câștigat coborârea! Deţinătoarea globului specialităţii, a fost cea mai rapidă la Val d’Isere.

Suter a fost cronometrată în 1:44.62. Campioana olimpică, italianca Sofia Goggia (1:44.73) şi americanca Breezy Johnson (1:44.82) au completat top 3. Johnson a obținut la 24 de ani prima clasare pe podium la o întrecere din cadrul Cupei Mondiale.

Suter a obţinut a doua victorie în cadrul Cupei Mondiale şi a şaptea clasare pe podium în ultimii doi ani.

Pe AIMX citiți aici despre medaliile câștigate de România la Campionatele Europene de Gimnastică