Apuseni Ultra RACE: S-a dat startul la inscrieri pentru cursa de 100 de mile din Apuseni

229

50 de locuri plus 5 wild-card-uri la Apuseni Ultra Race

  Astazi s-a dat startul inscrierilor pentru competitia de 100 de mile din Muntii Apuseni. Organizatorii au anuntat un numar limita de locuri pentru prima editie: 50. Cei care doresc sa participe trebuie sa fie finisheri, in 2017, la una dintre competitiile partenere din Romania ( Transylvania 100, Ultrabug sau Via Maria Theresia) sau din strainatate. Se vor acorda si 5 wild card-uri : „Prioritate vor avea alergatorii romani plecati la munca in strainatate si care doresc sa ia startul la aceasta competitie din tara. Daca aceste 5 locuri nu sunt ocupate de alergatori romani din afara tarii, in limita celor ramase, exista posibilitatea sa le fie oferite si ultramaratonistilor din Romania”, a detaliat pentru aimx.ro Cozmin Ardelean, organizatorul Apuseni Ultra Race.

 Traseu prin pesteri si cu lanturi

Startul se va da in judetul Alba, in comuna Arieseni, in data de 22 septembrie. Traseul va fi in linie si va traversa judetul Bihor, iar finish-ul va avea loc in statiunea Muntele Baisoarei, din judetul Cluj. ” Traseul este gandit incat sa atingem cele mai inalte trei varfuri din Apuseni. Cea mai mare altutudine atinsa va fi pe varful Curcubata Mare, 1849 de metri. In mare parte va fi un  traseu alergabil, dar pregatim si ceva surprize concurentilor cu traversari de pesteri si catarari cu ajutorul lanturilor si cablurilor”, a precizat Cozmin Ardelean.

Acesta a mai spus ca principalele dificultati intampinate in organizare sunt de ordin financiar: „Cele mai mari probleme sunt legate de partea de sponsorizare. Pornim la drum fara niciun sponsor important si asta fiindca este o competitie care cel putin la prima editie nu va aduce la start un numar mare de participanti si toti prefera un eveniment testat.”            Timpul limita pentru a fi declarat finisher la Apuseni Ultra Race este de 48 de ore, iar organizatorii asteapta si concurenti straini.