Argint la Mersin. Larisa Iordache adună medalii pentru România

178
Argint la Mersin. Larisa Iordache adună medalii pentru România
sursa Federația Română de Gimnastică

Argint pentru Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duţă și Daniela Trică. Echipa României a totalizat 154,496 puncte. Doar Ucraina a avut un punctaj mai bun- 154,663. Pe locul al treilea s-a clasat Ungaria, cu 151,597.

Argint pentru România și urmează finalele pe aparate la Campionatele Europene de Gimnastica de la Mersin, în Turcia.

În calificări, România a ocupat primul loc, urmată de Ucraina şi de Ungaria. Numărul de medalii poate să crească! România va avea reprezentante în toate finalele pe aparate de duminică. Larisa Iordache s-a calificat în patru finale. La sărituri are a treia medie. La paralele are în calificări a doua notă. La bârnă Larisa s-a calificat în finală cu prima notă, la fel și la sol.

Ioana Stănciulescu va evolua şi ea în finala de la sărituri, unde a avut a şasea medie.

Silviana Sfiringu s-a calificat în finală la bârnă cu a doua notă.

Irina Antonia Duţă va evolua în finala de la sol în care a reuşit să acceadă cu a doua notă.

Delegaţia României are până în prezent şi medalii la junioare, aur cu echipa şi la individual-compus, plus argint în aceeaşi probă individuală.

La individual-compus junioare, medalia de aur a revenit Anei Bărbosu. Mariei Ceplinshi este medaliată cu argint. România s-a clasat pe primul loc, urmată de Ucraina şi Ungaria.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat pe 13 decembrie. România a obținut o singură medalie – aur la juniori. Campion este Gabriel Burtănete la sărituri.

În concursul pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014 nu mai reușise echipa feminină clasarea pe podium.

Campionatul European de Gimnastică Artistică de la Mersin se încheie duminică.

Pe AIMX aflați aici  și vești despre câștigătorii Cupei României la tenis de masă. Meciurile au fost la Buzău.